PILOT PROJEKT

U Uberu se žele baviti i - zapošljavanjem

19.10.2018 u 10:59

Bionic
Reading

Pokrenut je pilot program Uber Works, u sklopu kojeg nude posredovanje pri zapošljavanju za radnu snagu poput konobara i zaštitara za potrebe organiziranja događanja

U Uberu su, čini se, počeli testirati moguće proširenje svog poslovnog modela izvan kratkoročnog najma automobila, motora i brodova.

TEHNO SAVJETI

Znate li što sve možete reći Googleu?

Pogledaj galeriju

Pokrenut je pilot program Uber Works, u sklopu kojeg nude posredovanje pri zapošljavanju za radnu snagu poput konobara i zaštitara za potrebe organiziranja događanja. S tim su projektom dosad navodno nekoliko mjeseci eksperimentirali u Chicagu i Los Angelesu.

Poput servisa Uber Eats i tvrtke Uber Advanced Technologies Group Uber Work trebao bi biti izdvojen u zasebnu poslovnu jedinicu.

Uber se priprema za javnu ponudu dionica, do koje bi trebalo doći tijekom iduće godine. Procjenjuje se kako vrijedi 72 milijarde američkih dolara, što je najveća procjenjena vrijednost na svijetu za tvrtku koja nije izlistana za burzi kapitala, iako još nije poslovao s profitom.

Moguće je kako su izleti izvan temeljnog poslovanja posljedica pritiska udjelničara kako bi Uber napokon počeo i vraćati novac uložen u njega, piše CNET.