USKORO DOSTUPNO

Uber ima novosti u aplikaciji, evo što sada može

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 17.10.2018 14:09
  • Objavljeno 17.10.2018 u 14:09
tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

Nove sigurnosne značajke omogućit će, između ostalog, brže pozivanje hitnih službi kad se za njima ukaže potreba, a upozoravat će i vozače ukoliko voze prebrzo

Iz Ubera su najavili uvođenje novih sigurnosnih opcija u više od 135 gradova diljem Europe, a među njima su i hrvatski gradovi u kojima su dostupne usluge te tvrtke.

Tijekom sljedećih nekoliko tjedana tijekom vožnje ćete moći primijetiti sličicu štita u donjem desnom kutu otvorene aplikacije. Kliknete li na nju, dobit ćete pristup novom sigurnosnom centru.

ZLATA VRIJEDNI SAVJETI

Proučite ovih sedam super trikova za apsolutno svaki smartfon

Pogledaj galeriju
7

U njemu bi trebali na jednom mjestu naći sve što je vezano za sigurnost korisnika, kao i poveznice koje će vam omogućiti da s prijateljima i članovima obitelji u stvarnom vremenu podijelite rutu na kojoj se voze te da brzo i lako kontaktirate hitnu pomoć.

Nove će opcije vozače upozoravati na pridržavanje propisanih ograničenja brzine kako bi svaka vožnja bila sigurna za njih i njihove putnike.

Uber HR - nove sigurnosne opcije

Izvor: Uber / Autor: Uber

Evo pregleda novih sigurnosnih značajki za korisnike u Hrvatskoj:

Sigurnosni centar - ključne sigurnosne informacije kao što su informacije Uberovog tima 24 sata dnevno, podatke o vozaču i vozilu, GPS podatke o vožnji te informacije o Uberovom sustavu ocjenjivanja i prikupljanja povratnih informacija.

Gumb za hitnu pomoć - omogućuje kontaktiranje lokalnih službi i traženje hitne pomoći izravno putem aplikacije. Prije negoli uputi poziv u pomoć, putem ove sigurnosne opcije dobit ćete informacije poput svoje GPS lokacije u stvarnom vremenu (na karti i u obliku fizičke adrese), registarskih oznaka, marke i modela vozila u kojem se nalazi, kako bi ih mogao podijeliti s lokalnim operaterom.

Pouzdani kontakti i dijeljenje informacija o vožnji - moći ćete odabrati do pet prijatelja i članova obitelji kao svoje pouzdane kontakte, kao i odabrati opciju da ih se podsjeti da podijele informacije o svom kretanju pri svakoj vožnji dodirom na zaslon. Vozači koji koriste Uberovu aplikaciju od sada će također moći podijeliti informacije o svom kretanju i statusu vožnje zahvaljujući ikoni štita na karti (opcija Share Trip).

Upozorenje o brzini - na karti će biti prikazana brzina kretanja vozila, kao i usporedba s dozvoljenom brzinom u tom području.

Anonimizacija pozivatelja - ako korisnik ili vozač žele drugu stranu kontaktirati putem poziva, oba telefonska broja bit će anonimizirana. To znači da ni korisnik ni vozač neće vidjeti osobne kontakt podatke druge strane, ali će se i dalje moći čuti i dogovoriti važne detalje, kao što je mjesto ukrcaja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!