U TESTIRANJU

U Chrome napokon stiže tamni način rada?

27.10.2020 u 13:26

Bionic
Reading

Probno izdanje zasad još ima nekoliko računalnih bugova, ali čini se kako se tamni način proteže na cijelo korisničko sučelje

Tamni način rada možda napokon stiže u Googleov operativni sustav Chrome. Uočen je, naime, u eksperimentalnom izdanju Canary.

Prije nego što počnete igrati se s Canaryjem podsjetit ćemo vas kako je riječ o izdanju Chromea koje služi za testiranje novih značajki prije no što će biti puštene u službena izdanja.

Dostupno je samo na Chromebookovima na kojima je uključen poseban način rada namijenjen razvojnim programerima i može biti nestabilno.

Ako ipak želite vidjeti o čemu se radi trebate insralirati kanal Canary. Nakon što ste to učinili otvorite Chrome i u adresnu traku unesite chrome://flags/#enable-force-dark i chrome://flags/#enable-webui-dark-mode.

Probno izdanje zasad još ima nekoliko računalnih bugova, ali čini se kako se tamni način proteže na cijelo korisničko sučelje, piše Verge.

Tijekom zadnjih nekoliko mjeseci Google je uveo tamni način rada u Gmail, Calendar, Fit i svoju aplikaciju za mobitele. Operativni sustavi Android i iOS počeli su podržavati taj način rada tijekom prošle godine.