PROGNOZE

U budućnosti nas čeka seks s robotima, ali i digitalnim osobnim pomoćnicima

07.02.2019 u 18:38

Bionic
Reading

Digitalni osobni pomoćnici već su na putu da nam budu od pomoći i u intimnom segmentu života. Bit će sve sofisticiraniji, naročito zahvaljujući umjetnoj inteligenciji

Marina Krleža, urednica Seksoteke, pred kraj Bug Future Showa 2019 pozabavila se škakljivim temama kao što su otvorene veze, biseksualnost, netipičan seks, cyber seks i korištenje seksualnih igračaka i seksualnih robota.

Tijekom predavanja sadržajem i pristupom netipičnog za IT događanje poput BFS-a Krleža je između ostalog istaknula kako je cilj njenog javnog djelovanja seksualnost promovirati kao zdravstveno pitanje, dio naše svakodnevice važno za normalno funkcioniranje.

Također smo mogli čuti kako su muškarci i žene obično podjednako biseksualni, ali muškarci to češće prikrivaju pod pristiskom patrijarhalnih normi našeg društva.

Vodič za putnike kroz galaksiju

Karte za svemirski let trenutno su teško dostupne i skupe, ali postoje načini kako da se i vi ukrcate u raketu

Pogledaj galeriju

Isto vrijedi i za netipične oblike seksa poput analnog, za kojeg je Krleža uvjerena kako je raširen i u heteroseksualnoj populaciji, samo što se ne priča o tome jer je pod stigmom zbog toga što je zdravstveno rizičniji i nije reproduktivne prirode.

Krleža je također ustvrdila kako, prema njenom iskustvu i spoznajama, milenijalci puno češće posežu za analnim stimuliranjem tijekom masturbacije i spolnog odnosa, a i slobodnije razgovaraju o tome nego prethodne generacije.

Što se budućnosti tiče, obilježit će ju roboti koji će služiti i za seksualne odnose, prognozirala je Krleža. Digitalni osobni pomoćnici, ocijenila je, već su na putu da nam budu od pomoći i u tom segmentu života.

Bit će sve sofisticiraniji, naročito zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, a olakšat će zadovoljavanje seksualnih potreba ljudima koji zbog raznih razloga teško dolaze do partnera.