DRUŠTVENE MREŽE

Twitter ide stopama Reddita, uvođenje nove opcije krenulo globalno

04.02.2022 u 14:09

Bionic
Reading

Glasovi dolje koji bi uskoro mogli sletjeti na Twitter neće biti javni te se koriste za poticanje relevantnih tema

Ako ste na Twitteru odjednom ugledali mogućnost glasa prema dolje, niste sami. Eksperimentalna Twitterova značajka koju je kompanija isprobavala od prošle godine sad dolazi do 'običnih' korisnika diljem svijeta.

Opcija glasanja prema dolje prvo je postala dostupna izabranoj skupini korisnika internetske verzije aplikacije, no Twitter kaže da će značajka također postati dostupna korisnicima iOS-a i Androida. Za razliku od Reddita, sveukupan broj lajkova neće moći biti smanjen glasanjem prema dolje. 'Glas dolje' će se umjesto toga koristiti za algoritam koji će isticati prikazane komentare.

Kompanija kaže da su rezultati dosadašnjeg eksperimentiranja pokazuali da se glasovi prema dolje obično dodjeljuju objavama ili komentarima koje korisnici smatraju uvredljivima ili nevažnima, piše Verge.

Twitterov zaključak je, ukratko, da glasovi prema dolje pomažu pri stvaranju relevatnijeg sadržaja i 'poboljšavaju kakvoću razgovora na Twitteru'.

Dok ih jedni miču, drugi ih uvode

YouTube je u glas dolje smatrao velikim problemom da je brojanje istog učinio privatnom statistikom. Facebook je u međuvremenu eksperimentirao sa glasanjem dolje, no nikad ih nije uveo, ostavivši ikonički 'like' i dodavši reakcije emojijima.