FLOCKS

Samo za ekipu: Twitter uvodi posebne objave za 'najbliže prijatelje'

25.01.2022 u 11:46

Bionic
Reading

Poznata društvena mreža predstavlja novu značajku koja će korisnicima pružiti mogućnost selektivnih objava, odnosno slanja poruka odabranom 'jatu'

Twitter radi na novoj značajki koja će omogućiti dijeljenje objava sa ograničenim skupinama ljudi. Ako vam ovo ne zvuči poznato, podsjetimo da je Instagram nedavno uveo istu stvar, samo pod drugim imenom.

Na Metinoj se mreži značajka zove Close Friends, dok će Twitter svoju brendirati kao Flock, odnosno 'jato'. Twitter je prve naznake nove funkcije predstavio još u srpnju te ju je nazvao 'Prijatelji od povjerenja'. Insajder Alessandro Paluzzi u međuvremenu je nastavio pratiti Twitterovu značajku te je s vremenom otkrio još zanimljivih detalja.

Paluzzijeva najnovija saznanja pružaju uvid u način na koji bi nova značajka mogla funkcionirati. Twitter, naime, radi na stranici koja pruža detaljnije informacije o Flocku. U njega se može dodati do 150 članova koji mogu odgovarati i čitati korisnikove Tweetove, s time da korisnik može izbaciti nepoželjnog člana jednostavnom komandom u izborniku. Oni oko toga, piše insajder, neće biti obavješteni.

Ako se nalazite u nečijem Flocku i oni nešto objave, imat ćete posebnu oznaku na Tweetu koja kaže 'Vidite ovaj Tweet zato jer vas je njegov autor dodao svojem Flocku'. Twitter će također, izvještava Verge, pri svakom slanju 'Jatu' prikazati opciju za primatelje prije nego što pritisnete tipku za slanje - moći ćete birati sve ili jato.

Ovakve zajednice počele su se na stranici pojavljivati još krajem prošle godine, samo što je tu značajku brendirao kao zajednice, odnosno Communityje. Još nije poznato kad će Twitterova verzija 'bliskih prijatelja' doći do najšire publike.