kako napisati dobar CV

Tražite posao? Ovih pet besplatnih aplikacija piše životopise koje poslodavci doista čitaju

  • Autor: M.S.
  • Zadnja izmjena 19.01.2020 07:59
  • Objavljeno 19.01.2020 u 07:59
Dobro napisan CV ključan je za dobivanje posla

Dobro napisan CV ključan je za dobivanje posla

Izvor: Profimedia / Alamy / Autor: nipiphon na chiangmai

Dobro napisan životopis koji će se čitati, prvi je korak u potrazi za poslom. Poslužite se ovim besplatnim programima za izradu CV-a koje vam pomažu da se predstavite u najboljem svjetlu

Na ovom su popisu samo internet aplikacije, ali neke bi vas doista mogle ugodno iznenaditi. Na primjer, sada postoji chatbot za sastavljanje životopisa razgovorom. Tu je i umjetna inteligencija koja će napisati životopis za vas. Naravno, tu su i osnovni, besplatni pomagači za pisanje životopisa.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Applyya

Applyya: besplatni CV bez vodenog žiga

Besplatni pomagači pri pisanju životopisa često imaju jednu kvaku: dolaze s vodenim žigom. Želite li isprintati čistu stranicu, morat ćete platiti naknadu. S ovim programom nema takvih problema. Upišite tražene podatke, od imena i prezimena, preko kvalifikacija, prijašnjih poslova do stečenih vještina. Dodajte svoju fotografiju, opišite trenutne odgovornosti ili životne ciljeve. Rubrike možete brisati i dodavati, odabrati boju podloge, vrstu i veličinu fonta. Kad ste gotovi, provjerite sve što ste napisali i životopis preuzmite u PDF formatu.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Resume Builder

Resume Builder: korak po korak, s poveznicom na LinkedIn

Resume Builder odličan je alat za one koji nemaju mnogo iskustva s pisanjem ili oblikovanjem životopisa. Nudi četiri besplatne predloške (minimalno, elegantno, moderno, vremenski raspored) za različite vrste poslova i vodi vas kroz postupak postavljanja životopisa. U njega možete uvesti i podatke s vašeg LinkedIn profila i potom predložak urediti po vlastitom nahođenju. Životopis možete besplatno preuzeti u PDF formatu.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Hiration

Hiration: predlošci za različite vrste poslova

Kada pišete životopis za neki posao, pomaže vam vidjeti kako su drugi uspješni ljudi sastavljali svoje životopise. Hiration ima veliku bazu primjera životopisa, zajedno s predlošcima za njihovo postavljanje. Postoji nekoliko besplatnih dizajna i četiri besplatna životopisa za suradnika marketinga, šefa prodaje, menadžera lanca nabave i učitelja u srednjoj školi. Ostalo su Premium predlošci koji se plaćaju, ali njihov sadržaj i dalje možete vidjeti besplatno. Možete ga čak i urediti ili kopirati.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: EnhanCV

EnhanCV AI Resume Generator: umjetna inteligencija za životopise

EnhanCV je jedna od najboljih aplikacija za pisanje životopisa, koja vaš CV piše uz pomoć umjetne inteligencije. UI ponudi su i uzorci za niz poslova i zanimanja: računovođa, konobar, blagajnik, mehaničar, učitelj, voditelj prodaje, inženjer... Dodajte svoje ime, odaberite industriju i UI će svaki put stvoriti novi životopis. Zatim ga možete koristiti kao predložak koji ćete izmijenili vlastitim iskustvima. Stvorite nekoliko profila i ne koristite se prvim; pustite strojnom učenju da odradi što bolji posao. EnhanCV ima vodeni žig pa ćete morati platiti da biste ga izbrisali sa stranice.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: CV Bot

CV Bot: Popunite životopis razgovorom u ChatBotu

Želite li napraviti životopis na pametnom telefonu, isprobate CV Bot. Možda vam se čini čudnim sastavljati CV razgovorom s chatbotom, ali iznenađujuće je prirodno kad to radite telefonom. Za prijavu u CV Bot potrebno je nekoliko minuta. Bot će postaviti pitanja koja ispunjavaju različita polja životopisa. To će vam omogućiti da sastavite životopis sličicu po sličicu. Uz to, čini se prirodnije na malom zaslonu pisati manje riječi kojima biste se opisali. Životopis poslije možete razgledati u različitim predlošcima. Besplatna verzija omogućuje preuzimanje pet besplatnih životopisa mjesečno.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!