TEHNO SAVJETI

Tražite digitalne knjige? Znamo kako do besplatnih naslova, od klasika do novih izdanja

14.06.2020 u 07:56

Bionic
Reading

Donosimo pregled načina kako doći do velikog broja zanimljivih i zabavnih knjiga u elektroničkom formatu, a sve to - besplatno

Pogledajte pregled pet načina kako doći do besplatnih digitalnih knjiga.

Pretražite Kindleovu knjižaru i Amazon

Na Amazonovom web odredištu možete otvoriti kategoriju Free Kindle eBooks i u njoj pronaći besplatne knjige. Posložene su po kategorijama koje je lako pretraživati. Brojni naslovi koje ćete ovdje naći su klasici koji su već dulje u javnoj domeni. Uz njih je dugme na kojem piše Buy for Free.

Također bacite pogled i na kategoriju Cheap Reads, gdje uz besplatne knjige ima i nemali broj naslova iz kategorija za servise Kindle Unlimited i Prime Reading.

Također, možete unijeti upit free kindle books u tražilicu na Amazonovom web odredištu. Dobit ćete popis besplatnih knjiga, kao i onih koji su na popustu ili rasprodaji.

Što ako želite pretraživanje obaviti na e-čitaču Kindle? Otključajte zaslon i kucnite na sličicu kolica za kupovinu kako bi otvorili trgovinu. Na glavnoj stranici potražite kategoriju Deals, uz Kindle Unlimited i Prime Reading.

U njoj možete pregledavati knjige složene po dnevnim, mjesečnim i ekskluzivnim ponudama. Često tu ima besplatnih ili jeftinih knjiga.

Možete također utipkati Free u tražilicu pri vrhu kako bi dobili pregled besplatnih knjiga, kako onih za koje ne morate platiti ništa, tako i onih dostupnih u sklopu pretplata na Prime i Unlimited. Kucnite bilo koju knjigu kako bi ju otvorili i počeli preuzimanje.

Pretplata na Amazon Prime ili Kindle Unlimited

U sklopu pretplate na servis Amazon Prime dobit ćete i pristup servisu Prime Reading, u kojem je na stotine besplatnih knjiga i u koji nove naslove dodaju svakodnevno.

Pretplatite li se na Amazonov newsletter First Reads dobit ćete pristup novim izdanjima za Prime prije no što budu objavljena.

Kindle Unlimited, s druge strane, omogućava najam do deset knjiga, časopisa ili audioknjiga mjesečno, uz pretplato od 9,99 američkih dolara, ali nije dostupan svugdje. Na raspolaganju je probno razdoblje od 30 dana.

Pročešljajte projekt Gutenberg, BookHub i Scribd

Projekt Gutenberg na jednom je mjestu okupio knjige iz javne domene dostupne u digitalnom formatu.

BookBub je servis koji će vas e-poštom obavijestiti kad se besplatne knjige pojave u njihovom katalogu online. Pri prijavi na newsletter možete odabrati omiljene žanrove.

Scribd za 9,99 USD mjesečno nudi pristup bazi podataka online s tisućama e-knjiga, ali i časopisa te audio knjiga.

Provjerite ima li e-knjiga u vašoj lokalnoj knjižnici

Nema ih u svakoj, ali u nekim knjižnicama možete naći besplatne digitalne e-knjige. Primjerice, ako ste član Knjižnica grada Zagreba i zatražili ste svoj PIN, uz aplikaciju ZaKi Book možete posuđivati i čitati e-knjige, dostupne i preko njihovog mrežnog kataloga.