RECITE IM ZBOGOM

Sram vas je starih objava na Facebooku? Ne brinite - možete ih sve izbrisati odjednom

06.06.2020 u 10:12

Bionic
Reading

Facebook je upravo olakšao brisanje starih Facebook postova, čak i ako ih imate hrpu. Ovaj alat je jako koristan za svakog tko želi okrenuti novu stranicu u životu ili se jednostavno zaposliti kod poslodavca za kojeg zna da će mu kopati po profilima na društvenim mrežama

Facebook je s nama jako dugo vremena. Toliko, štoviše, da velik broj njegovih korisnika nisu iste osobe kakve su bile kada su napravile profil. Velik broj njih je, garantirano, starije i, nadamo se, mudrije, što znači da im je vrlo vjerojatno u interesu da se riješe objava koje bi ih kasnije mogle proganjati.

Kako bi pomogao pri izbjegavanju situacije u kojoj stare objave krenu proganjati korisnike koji su odlučili ostati na mreži, Facebook je omogućio grupno brisanje statusa. Korisnik ima dvije opcije: poslati ih u arhivu kojoj može pristupiti samo on ili ih jednostavno poslati u smeće gdje će ih Facebook potpuno uništiti trideset dana nakon brisanja.

Kako brisati stare objave?

Nakon što dobijete pristup značajki Manage Activity, dobit ćete mogućnost brisanja veće količine starih objava. Sve što trebate napraviti je otvoriti Activity Log i klinuti na opciju za uređivanje aktivnosti, odnosno Manage Activity. Nakon toga ćete dobiti opciju uređivanja objava (Manage Your Posts) - gdje ćete ih vidjeti poredane u kronološkom redu.

Ako objava ili objave koje želite brisati spadaju među vaše nedavne aktivnosti, jednostavno odskrolajte prema dolje i izbrišite ih. Ako su starije, koristite filtre tako da kliknete na tipku za filtre i birate postavke pretrage po kategoriji, datumu ili ljudima koje spominjete.

Nakon što ste pronašli objavu (ili objave) koje tražite, birajte ih i nakon toga kliknite na Archive (za arhiviranje) ili Trash (za trajno brisanje nakon 30 dana). Podsjetimo, Facebook je ovu korisnu značajku prvo izbacio u aplikaciji Facebook Lite za Android i iOS. Ona će polako stizati do svih korisnika, što znači da ćete se, ukoliko ju ne možete pronaći, morati ipak malo strpiti. Ako nise fan mobilnih aplikacija, ne brinite - Facebook je najavio dolazak opcije i na stolna računala.

Dobrodošao novitet

Značajka Manage Activity izvrsni je dugo iščekivani dodatak za Facebook koji se trebao pojaviti prije nekoliko godina. Nepotrebno je naglasiti da je hrpa ljudi zbog svojih starih objava vjerojatno ostala bez posla, prilike za zapošljavanje ili čak partnera koji je otkrio kakve je gluposti njihova 'bolja polovica' izvodila prije nego što su se upoznali.

Kao što je i napisao MakeUseOf, bolje ikad nego nikad...