DESET NAJVEĆIH

Top 10: Probrali smo najiščekivanije videoigre u 2024.

20.01.2024 u 09:45

Bionic
Reading

Na listi se nalazi niz naslova koje smo već očekivali, kao i nekoliko 'divljih' igara koje bi vrlo lako mogle zaroniti i u 2025.

Premda je prošla godina predstavljala jednu od najboljih za gejming, ne postoji razlog zbog kojeg se ne treba veseliti igrama koje nas čekaju u 2024. Prognoze za gejming u ovoj godini zbog masivnih otkaza u IT industriji lošije su nego lani, no ona i dalje donosi niz vrlo, vrlo zanimljivih naslova.

Od nastavka jedne od najboljih akcijskih igara na svijetu do gusarske igre koju čekamo preko sedam godina, ovo su naslovi na koje se definitivno isplati baciti pogled u 2024.

Tekken 8

Izvor: Društvene mreže / Autor: Bandai Namco

Izlazi: 26. siječnja

Bez obzira igraju li vam se borilačke igre ili ne, predlažemo da bacite pogled na službeni foršpan za igru u kojoj Brian Cox, poznat kao Logan Roy iz 'Successiona', objašnjava zašto očevi i sinovi u Tekkenu neprestano jedni druge bacaju u vulkane.

Što se same igre tiče, Tekken 8 izgleda kao još jedan od Bandai Namcovih ispoliranih borilačkih naslova s nužnim slojem svježe boje i boljom optimizacijom za nove konzole i PC-je. Još jedan razlog toga što je igra zabavna njezina je pristupačnost uparena sa zbilja ogromnom listom bizarnih boraca. Tekken 8 dolazi na PS5, Xbox Series X i S te PC.

Suicide Squad: Kill the Justice League

Izvor: Društvene mreže / Autor: DC

Izlazi: 2. veljače

Nakon što je proizveo poznatu trilogiju Batman: Arkham, Rocksteady Studios se prebacio na još veću igru u otvorenom svijetu Justice Leaguea. U njoj ne preuzimate ulogu superheroja, već Suicide Squada koji ih treba zaustaviti, nakon što im je Brainiac pobrkao lončiće. Igrači će se tako družiti sa šarenim negativcima poput Harley Quinn i King Sharka. Igra će doći na PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC.

Skull & Bones

Izvor: Društvene mreže / Autor: Ubisoft

Izlazi: 16. veljače

Skull & Bones je najavljen drevne 2017., a u razvojnom je procesu već deset godina, što cijelu priču o izlasku u veljači čini dosta klimavom. Međutim Ubisoft nas već neko vrijeme uvjerava da je veljača zbilja mjesec u kojem ćemo moći zaigrati brodsko-borbeno-avanturističku igru temeljenu na Assassin's Creed IV: Black Flagu. Čekaju nas morske bitke, brodovi koje ćemo moći mijenjati po svom ukusu, igra za više igrača i još puno toga. Izlazi na Xboxu Series X i S, PlayStationu 5 i PC-ju.

Final Fantasy VII Rebirth

Izvor: Društvene mreže / Autor: Square Enix

Izlazi: 29. veljače

Square Enixov pokušaj reinterpretacije jednog od klasika PS1 ere, Final Fantasyja VII, susreo se s velikim odobrenjem publike. Pametno smješten u samo jedan segment originalne igre, ovaj remake zapravo je prilika za izradu puno više od jednog naslova - što se u ovom slučaju i dogodilo. Drugi nastavak novog serijala pod imenom Final Fantasy VII Rebirth doći će u veljači, transportiravši još jedan komadić ikoničnog svijeta u eru 4K televizora. Igra će izaći na PlayStationu 5.

Princess Peach Showtime

Izvor: Društvene mreže / Autor: Nintendo

Izlazi: 22. ožujka

Sudeći prema sve većim glasinama, 2024. će biti godina u kojoj ćemo dobiti novi Nintendo Switch. Kako god se bude zvala ta konzola, navodno bi trebala doći krajem godine, no to ne znači da Nintendo prestaje s izradom igara za aktualnu platformu. Princess Peach Showtime kao glavni lik ističe Marijevu izabranicu srca, a ona tijekom igre uskače u razne uloge da bi spasila svijet. Detektivka Peach? Peach mačevalica? Samo je nebo granica. Princess Peach Showtime zaigrat ćemo na Switchu.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Srce Černobila

Izvor: Društvene mreže / Autor: GSC Game World

Izlazi: prva četvrtina godine

Igra preživljavanja u paranormalnom Černobilu, koja, na sreću, neće sadržavati NFT-ove, i dalje je u planu za 2024. Pucačka avantura iz prvog lica, temeljena na romanu 'Piknik pokraj ceste' braće Strugatsky, dolazi s očekivanim asortimanom preobrata i zanimljivih zapleta u opasnoj 'Zoni'. S.T.A.L.K.E.R. 2 će igrače odvući u svoj svijet 15 godina nakon prvog nastavka, a koji je po mnogočemu definirao žanr igara preživljavanja iz prvog lica. Riječ je o naslovu koji će prije svega igrati vlasnici PC-ja i Xboxa X i S te koji će, ne sumnjamo, evocirati sjećanja na igre poput Half-Lifea 2.

Hades II

Izvor: Društvene mreže / Autor: Supergiant Games

Izlazi: drugi kvartal godine

Hades, jedna od najboljih akcijskih igara prošlih godina, ima nekoliko aduta - izvrsnu prezentaciju i pristupačnost koja, bez brige, s vremenom ustupi mjesto izazovnom i akcijom nabijenom gameplayu. Njezin nastavak, koji bi u early access mogao ući u drugom kvartalu ove godine, prvo će doći na PC, a kad bude završena, i na konzole.

Star Wars Outlaws

Izvor: Društvene mreže / Autor: UbiSoft

Izlazi: ne zna se točno

Ubisoft, kompanija koja stoji iza Assassin’s Creeda i Far Crya, napravit će otvoreni svijet za akcijsku avanturu smještenu u svijet Star Warsa pod imenom Star Wars Outlaws. Riječ je o naslovu koji prati utaban dizajn šuljanja i pucnjave iz trećeg lica, ali dovlači i hrpu originalnih likova i zanimljivih okruženja. Disney je u nekom trenu objavio da će izaći krajem 2024., no Ubisoft je tu objavu vrlo brzo izbrisao. Koja je sudbina nove Ubisoftove igre, nitko ne zna - no nadamo se da ćemo je vidjeti prije kraja godine. Star Wars Outlaws dolazi na PlayStation 5, Xbox Series X i S te PC.

Marvel’s Wolverine

Izvor: Društvene mreže / Autor: Insomniac

Izlazi: ne zna se točno

Ne znamo hoćemo li Marvel's Wolverine zaigrati ove ili neke od idućih godina, no sudeći prema onome što smo vidjeli 2021., postoji šansa za da će izaći 2024. Poznati X-Man dobiva igru koju razvija isti tim koji je radio na Spider-Manu, no o tome što će biti u igri ili kakve će mehanike imati - ne znamo ništa. Prema poznatim podacima, izgleda da ćemo 'SNIKtati' tek u 2025. ili 2026., no sve dok ne dobijemo službeni datum, naša nada ne jenjava.

Pepper Grinder

Izvor: Društvene mreže / Autor: Ahr Ech

Izlazi: ne zna se točno

Pepper Grinder nalazi nam se na nišanu još od njegove prve prezentacije. Platformska igra s naglaskom na brzo kretanje stavlja vas u čizme lovkinje na blago Pepper, a ona kao glavni alat koristi bušilicu pod imenom Grinder. Trik je u tome što bušenjem zemlje Pepper dobiva na zanosu, pa kad probije površinu, ima veći doseg i brzinu. Demonstracija koju smo ove godine zaigrali na Infogameru potvrđuje pretpostavke o fluidnosti i dinamičnosti igre, a developer Ahr Ech obećava da će sve što smo vidjeli provesti u naslovu koji bi trebao izaći ove godine na PC-ju i Nintendo Switchu.