STIŽE COPILOT

Tipkovnica za Windows dobit će prvu veliku promjenu u zadnjih 30 godina

05.01.2024 u 11:19

Bionic
Reading

Novo izdanje tipkovnice uskoro trebalo stići na pojedina nova računala s Windowsima koja proizvode i prodaju različiti proizvođači

Microsoft će tipkovnici za operativni sustav Windows dodati tipku Copilot, koja će aktivirati digitalnog pomoćnika pokretanog umjetnom inteligencijom.

Bit će do najveća promjena te tipkovnice u zadnja tri desetljeća. Zadnja velika promjena bila je dodavanje tipke Windows 1994. godine.

Nova tipka ima Copilotov logotip u obliku vrpce i nalazi se na donjoj desnoj strani tipkovnice, blizu razmaknice i tipke Alt. Uskoro bi trebala stići na pojedina nova računala s Windowsima koja proizvode i prodaju različiti proizvođači, tijekom godine koju je Microsoft posvetio uređajima s umjetnom inteligencijom.

Copilot je robot za brbljanje s umjetnom inteligencijom kojemu možete postavljati pitanja ili od njega zatražiti pomoć u pisanju e-pošte, između ostalog.

Temelji se na tehnologiji tvrke OpenAI. Microsoft je dosad u taj startup za umjetnu inteligenciju uložio 13 milijardi američkih dolara.

Ako Copilot još nije dostupan u vašoj državi ili nije omogućen na vašem uređaju, pritiskom na tipku Copilot pokrenut ćete Windows Search.

Microsoft ovaj novitet predstavlja neposredno prije sajma Consumer Electronics Show u Las Vegasu (Sjedinjene Države), gdje bi mnoštvo tvrtki trebalo predstaviti više novosti vezanih uz umjetnu inteligenciju.

Tijekom prošle godine velike tehnološke tvrtke utrkivale su se u razvoju i integraciji alata s umjetnom inteligencijom u svoj asortiman proizvoda, piše CNN.