U BLISKOJ BUDUĆNOSTI

Teslom S upravljat će - Apple Watch?

  • Autor: M. W./Learn Bonds
  • Zadnja izmjena 12.05.2015 14:49
  • Objavljeno 12.05.2015 u 14:49
apple watch tesla s

apple watch tesla s

Izvor: Screenshot / Autor: Miroslav Wranka

Ne bi li bilo super kad bi mogli na pametnom satu provjeriti koliko je pun vaš automobil i onda mu naložiti da vas dočeka ispred ulaza? To možda i nije tako daleka budućnost

Razvojni programer i zaljubljenik u automobile Allen Wong upotrijebio je razvojni set za Apple Watch i sučelje za programiranje aplikacija za model S tvrtke Tesla Motors kako bi mogao upravljati vozilom s uređaja na zglobu svoje ruke.

U videu je prikazano kako se Appleov pametni sat može upotrijebiti za pokretanje i gašnje vozila, paljenje i gašenje svjetala, otvoranje poklopca spremnika i prtljažnika, podizanje i spuštanje krova, pokretanje punjenja, namještanje klime, određivanje lokacije auta...

Kako se u Tesli spremaju kasnije tijekom ove godine nadograditi softver za model S kako bi postao samovozni automobil, puna kontrola putem Apple Watcha možda će biti moguća i prije no što očekujemo.


U planu je, između ostalog, dodavanje značajki koje će omogućiti 'pozivanje' automobila, izdavanje upute da se sam parkira. Moguće je kako će se odlučiti i na razvoj vlastite aplikacije za Apple Watch nakon što pogledaju ovaj video. Tvrtka je već poznata po visokom stupnju uvođenja računala u svoja vozila.

Pogledajte video:

Tesla Model S car fully controlled by Apple Watch

Više:Learn Bonds

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!