idu u las vegas

Tenk Iron Bulla odnio pobjedu na Idea Knockoutu: Može ispaljivati projektile, a ima i sustav za detekciju oštećenja...

27.09.2019 u 09:36

Bionic
Reading

Na ovogodišnjem Idea Knockoutu nastupio je 21 tim iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, a pobjeda je otišla Iron Bullu

Iron Bull, indie studio za razvoj visoko realističnih robotiziranih modela tenkova odnio je pobjedu na šestom izdanju natjecanja tehnoloških ideja - Idea Knockout.

Ovime su, među ostalim, osigurali nastup na CES-u 2020. u Las Vegasu gdje će se predstaviti svjetskom auditoriju.

Tenk Iron Bulla ima operacijske mogućnosti pravog tenka, uključivši njihovo pokretanje, sposobnost ispaljivanja projektila (plastičnih) i sustav za detekciju primljenih projektila i oštećenja. Tenk je opremljen širokokutnom kamerom i kontroliraju ga dva igrača. Proizvod je namijenjen simulacijama tenkovskih borbi u kojima igrači koriste razne taktike i manevre kako bi pobijedili protivnike, pronašli njihove slabe točke i sveli njihove Health-bodove na nulu.

Drugo mjesto osvojio je projekt Organobox, uređaj za uzgajanje konoplje u sobnom ambijentu. Donosi sustav umjetne inteligencije, implementiran u svrhu prepoznavanja oboljenja biljaka, kao i digitalni sustav za upravljanje staklenicima/plastenicima.

Na treće mjesto žiri je svojim ocjenama smjestio ekipu Mundusa koja se predstavila svojim projektom pametne društvene igre s edukacijskom komponentom.

Žiri Idea Knockouta činili su Iva Barbarić iz Zagrebačke banke, Tanja Ivančić iz Večernjeg lista, Doris Vukšić iz HAMAG-BICRO-a, Davor Simičić iz Varionice, Davor Tremac iz Ubera, Hrvoje Balen iz Algebre, Ivan Brezak Brkan iz Netokracije, Srđan Kovačević i Vlatko Matijević iz Orqe, Dragan Petric iz Buga te predsjednik žirija Bojan Mušćet iz Hrvatskog Telekoma. Nadzor regularnosti rada žirija obavljala je Suzana Vezilić iz Trgovinskog ureda Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.

Partner ovogodišnjeg Idea Knockouta Fil Rouge Capital investiciju od 10.000 eura ponudio je timu Cricky koji je predstavio projekt farme insekata koje imaju potencijal opskrbljivati hranom i proteinima za jelo velik dio svijeta.

Na dodatne razgovore o mogućim investicijama pozvat će timove Copperpot interactive, Computer Vision, Duart, Flow Design Team, Inferno i Tatesoft. Sve ostale poziva da se za potencijalnu investiciju prijave na filrougecapital.com.