NOVITETI

Symantec ima alat koji prepoznaje osjetljive podatke

30.06.2015 u 20:51

Bionic
Reading

Novi Symantecov proizvod Data Loss Prevention 14 namijenjen je direktorima informatike u tvrtkama i drugim organizacijama koji upravljaju korporativnim pohranjivanjem podataka u oblaku

'Symantec Data Loss Prevention sigurnosna je tehnologija koja raspoznaje razne vrste sadržaja te tako pomaže tvrtkama da bolje razumiju gdje se nalaze njihovi osjetljivi podaci, kako se oni pohranjuju, kako se koriste i kako je najbolje zaštititi ih od gubitka ili krađe', naglasio je Amit Jasuja, viši potpredsjednik Symanteca zadužen za razvoj proizvoda.

'Ovim izdanjem proširujemo mogućnosti primjene DLP-a na elektroničku poštu i podatke koji su spremljeni u oblaku te na taj način naši korisnici imaju višu razinu kontrole i mogućnosti nadgledanja što se sve događa s njihovim osjetljivim i vrijednim podacima dok koriste rješenja zasnovana na 'cloud'
tehnologijama. Ujedno je i integrirano sa servisom Box', dodao je Jasuja.


Evo najvažnijih noviteta.

Symantec DLP 14 sada se može primijeniti u tvrtkama koje koriste Microsoft Office 365 kako bi zaposlenicima pružile uslugu elektroničke pošte u oblaku. Za postojeće korisnike Symantecovog DLP rješenja, ovo znači da sada i na usluge smještene u računalnom oblaku mogu primijeniti istu politiku zaštite podataka koju su dosad primjenjivale za usluge smještene na vlastitim poslužiteljima.

Symantec DLP za Box daje uvid u zaštitu osjetljivih podataka koji su smješteni na Boxu, a na kojima zaposlenici zajednički rade. Symantec DLP za Box integrira se s platformom Box te nadzire korisničke račune zaposlenika na tom servisu, nudeći dubinsku analizu koja odgovara na pitanje koji su podaci osjetljive prirode, kako se ti podaci koriste i s kime se sve dijele.

Kao dodatnu mogućnost, u slučaju detekcije osjetljivih podataka, Symantec DLP za Box vizualno označava takav sadržaj i omogućava korisnicima da sami odluče kako će sinkronizirati takve datoteke direktno s Boxom.

Data Loss Prevention 14 također sadrži agent za klijentska računala koji omogućava zaštitu osjetljivih i važnih podataka u slučaju korisnika osobnih rješenja za skladištenje i sinkronizaciju podataka u oblaku.

Symantecov DLP može nadgledati i u definiranim situacijama spriječiti korisnike da osjetljive podatke vezane uz poslovanje tvrtke sinkroniziraju sa svojih računala na osobna cloud rješenja poput Boxa, Microsoftovog OneDrivea, iClouda, Google Drivea i Dropboxa, pa čak i da ih pošalju putem servisa kakav je Gmail.

Symantec Data Loss Prevention 14 od 30. lipnja je dostupan u svim zemljama svijeta.