DIGITALNE IGRE

Svim sudionicima OI po jedan Note 3

25.10.2013 u 08:27

Bionic
Reading

Samsung i Međunarodni olimpijski odbor žele učiniti Soči 2014. primjerom bežičnog, bespapirnog digitalnog načina života. Osim što će podijeliti svoju novu perjanicu sportašima, pripremili su i dvije aplikacije

Inicijativa Samsungove pametne Olimpijske igre stvorit će digitalni ulaz u olimpijski duh za sportaše, dužnosnike i osoblje u Sočiju, ali i za obožavatelje sporta diljem svijeta pomoću najnovijih Samsungovih pametnih telefona i tehnologija te posebno dizajniranih mobilnih aplikacija Wireless Olympic Works (WOW) i interaktivnih prezentacija zimskih olimpijskih sportova.

Novi Galaxy Note 3 proglašen je službenim telefonom Olimpijskih igara u Sočiju 2014, a dobit će ga svi sportaši koji će sudjelovati na njima.

Samsung je unaprijedio aplikaciju WOW koju će koristiti osoblje Igara, a pružat će osnovne, ažurirane podatke o održavanju Igara i povezanost. Inače, ona je prvi put korištena na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine.

Za korisnike diljem svijeta osmišljena je aplikacija Public WOW koja će pretvoriti njihove uređaje s Androidom u mobilne sportske prijemnike s izravnim pristupom Zimskim olimpijskim igrama. Ta je aplikacija drugi put dostupna diljem svijeta, a premijeru je imala tijekom Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru 2010.

Aplikacija omogućava ljubiteljima sporta diljem svijeta besplatan pristup vijestima s Igara u stvarnom vremenu, uključujući ažurirane rasporede održavanja natjecanja, posljednje službene rezultate, podjele medalja po državama i statistike postignutih rekorda.