KONFERENCIJE

Sve je spremno za peti Shift

19.05.2016 u 15:26

Bionic
Reading

Organizatori očekuju kako bi ovogodišnje izdanje konferencije 'Codeanywhere Shift' moglo bi biti najveće dosad

Što se predavača tiče, posjetitelji konferencije Codeanywhere Shift će imati prilike čuti razvojne programere i druge stručnjake iz Amazona, Shazaama, Ericssona, Dockera, Trella, GitLaba, Intercoma, Cloud66-a, Localyticsa, AutoDeska, Squarespacea, Toptala i drugih. Potpun popis govornika možete naći ovdje.

Kao što smo već najavili, agencija Five će u sklopu konferencije imati otvoreni ured Five Labs, u kojem će desetak dizajnera, programera i direktora proizvoda iz te tvrtke biti na raspolaganju svima koji žele razviti vlastitu aplikaciju. Podijelit će znanja i iskustva stečena dosadašnjim radom, između ostalog i u suradnji s tvrtkama kao što je Rhapsody te dobiti savjete za unaprjeđenje korisničkog sučelja i dizajna.

Osim same konferencije, koja će biti održana 2. i 3. lipnja u HNK-u Split uz sudjelovanje 1.200 posjetitelja, ima i natjecateljski dio - Shift Hackathon - koji će krenuti 31. svibnja. Ukupna vrijednost svih nagrada ovogodišnjeg Hackathona je veća od 150 tisuća američkih dolara.

Shift Hackathon je natjecanje mladih i talentiranih programera koji prihvaćaju izazov razvijanja potpuno nove aplikacije po želji (tema je otvorenog tipa) u samo 24 sata.

Dvadeset timova će dobiti priliku prezentirati svoju aplikaciju posjetiteljima konferencije Shift i stručnom žiriju. Prijave za Hackathon su još uvijek otvorene. Natjecateljima će sudjelovanje u konferenciji biti besplatno.