OTVORENE PRIJAVE

Shiftov hackaton podijelit će 150 tisuća dolara nagrada!

25.04.2016 u 15:20

Bionic
Reading

Organizatori očekuju kako će peto izdanje regionalne konferencije razvojnih programera biti najveće dosad, s više od 1.300 sudionika

Hackaton konferencije Shift bit će održan od 31. svibnja do 1. lipnja. Sudionici će u splitskom klubu Judino drvo pokušati razviti vlastitu aplikaciju za 24 sata. Tema nije zadana, što znači kako možete razvijati aplikaciju po vlastitom izboru.

Najboljih 20 timova predstavit će svoja rješenja žiriju i posjetiteljima konferencije na glavnoj pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu. Fond nagrada iznosi dojmljivih 150 tisuća dolara, no neće biti isključivo novčane već će dio biti i u uslugama te materijalne prirode. Prijave će biti dostupne na stranicama konferencije Shift.

Sama konferencija bit će održana 2. i 3. lipnja. Agencija Five će u sklopu konferencije imati otvoreni ured Five Labs, u kojem će desetak dizajnera, programera i direktora proizvoda iz te tvrtke biti na raspolaganju svima koji žele razviti vlastitu aplikaciju. Podijelit će znanja i iskustva stečena dosadašnjim radom, između ostalog i u suradnji s tvrtkama kao što je Rhapsody te dobiti savjete za unaprjeđenje korisničkog sučelja i dizajna.


Kako je rekao osnivač konferencije ShiftIvan Burazin, ovogodišnje izdanje moglo bi biti najveće dosad. Očekuje kako će zabilježiti više od 1.300 sudionika. Prošle godine malo im je nedostajalo do 1.200.

Konferenciju su, između ostalih, podržali Ministarstvo poduzetništva i obrta, HAMAG BICRO, Hrvatska gospodarska komora,Splitsko-dalmatinska županija.

'Cilj nam je osigurati što brže kreirati što povoljnije okruženje za pozitivan i kvalitetan razvoj te industrije s visokom dodanom vrijednošću, koja je usmjerena na izvoz. Vjerujem kako ćemo opravdati očekivanja u što kraćem roku', rekao je pomoćnik ministra poduzetništva Mario Antonić

Više:Shift