WINDAYS16

Što nam donosi digitalna tranformacija?

21.04.2016 u 13:46

Bionic
Reading

Do početka najveće domaće poslovno-tehnološke konferencije dijeli nas manje od tjedan dana. Evo koga će još imati prilike čuti tijekom četiri dana na Crvenom otoku

O tome kako tehnologija mijenja svijet i ljude govorit će Michael Kögeler, glavni direktor Microsofta za regiju srednje i istočne Europe, i Anthony Salcito, podpredsjednik Microsoftovog odjela Worldwide Education.

Kögeler će na središnjoj svečanosti konferencije WinDays16, 27. travnja, podijeliti svoju viziju o tome kako će digitalna transformacija utjecati na tvrtke, organizacije i pojedince te kako će promijeniti naše privatne i poslovne živote na neviđen način.

Salcito će 26. travnja na brojnim praktičnim primjerima pokazati kako uvođenje tehnologije u proces učenja pruža priliku za pozitivnu transformaciju obrazovanja i stvaranje iskustva koja će osnažiti svakog učenika na planeti da postigne više.

Također će govoriti o načinima kako možemo putem digitalne transformacije riješiti pitanje deficita u STEM zanimanjima i podržati lidere da koriste podatke kako bi ostvarili veću učinkovitost svojih organizacija.


Poznati su sudionici okruglih stolova poslovnog dijela konferencije. U diskusiji na temu Kako izgraditi sustav koji stvara one koji žele i mogu uspjeti – kultura uspjeha i eLeadership u temeljima modernog obrazovanja sudjelovat će Graham Brown Martin (Learning Without Frontiers) Mislav Balković (Algebra), Tauno Olju (EY) i Anthony Salcito (Microsoft).

Na okruglom stolu Može li Hrvatska postati europski gospodarski tigar? sudjelovat će ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, Emil Tedeschi (Atlantic Grupa), Nenad Bakić (Selectio), Berislav Horvat (EY), Saša Cvetojević (ZIP) i Ivan Vidaković (Microsoft), a na temu Hrvatska - raj za investicije raspravljat će Michael Georg Muller (Raiffeisenbank Austria), Željko Kukurin (Valamar Riviera) i Hrvoje Kapetanović (Microsoft).

Uz okrugle stolove, sudionici će imati priliku slušati predavanja niza stručnjaka koji će govoriti o tome kako izgleda društvo temeljeno na kulturi uspjeha, koje su vještine ključne za poslovanje u budućnosti te kako izgleda obrazovni sustav koji će omogućiti stvaranje takvih stručnjaka.


Lasse Leponiemi i dr. Birute Bobrovaite – Jurkone na praktičnim će primjerima pokazati kako je moguće povezati sve važne dionike i učiniti ključne, radikalne promjene u investicijskom okruženju.

Jesus Serrano Castro, Microsoftov arhitekt rješenja za sportsku industriju na primjeru nogometnog kluba Real Madrid pokazat će što znači digitalna transformacija te kako tehnologija danas uvelike mijenja način poslovanja i komunikacije s klijentima.

Važna tema bit će i o stvaranju investicijske klime u Hrvatskoj pa će gradonačelnici gradova Ivanec (Milorad Batinić) te Jastrebarsko (Zvonimir Novosel) objasniti zašto ih je Financial Times svrstao među svojih top 10 gradova za privlačenje stranih investicija u Europi.

Više:WinDays16