POBUNA U TIJEKU

Što je to razljutilo majke na Instagramu?

01.10.2019 u 06:35

Bionic
Reading

Nedovoljno selektivan algoritam toliko je razgnjevio neke majke da su počele objavljivati prosvjedne objave i prozivati prvog čovjeka Instagrama

Više žena je na Instagramu počele postavljati fotografije svojih sinova u znak prosvjeda protiv algoritma kojeg koriste u toj društvenoj mreži, a zbog kojeg stalno označavaju i brišu toples snimke dječaka s dugom kosom.

Algoritam, čini se, smatra kako je riječ o djevojčicama. Objavljivanje fotografija djevojčica u toples izdanju kršenje je standarda zajednice na Instagramu.

Business Insider prenosi priču majke u Sjedinjenim Državama koja je imala problema zbog toga što je Facebook, u čijem je Instagram vlasništvu, uporno označavao i uklanjao fotografije njenog četverogodišnjeg sina. I tako već dulje od godinu dana.

Instagram stories

Ne prate vas dovoljno? Iskoristite ovih šest trikova kojima će vaše priče na Instagramu privući više pažnje

Pogledaj galeriju

Iz Facebooka su najprije upozorili nezadovoljnu majku kako krši smjernice ponašanja na Instagramu, da bi joj potom obrisali korisnički račun zbog prevelikog broja označenih i prijavljenih fotografija. Kasnije su priznali pogrešku i vratili joj korisnički račun.

Slične probleme prijavile su i druge korisnice, a mnoge su počele postavljati fotografije svojih dugokosih sinova u znak podrške. Nesvakidašnju situaciju iskoristila je trgovina rukom crtanom odjećom @finfirst i počela prodavati majice na kojima piše 'Long live long haired boys' (Živjeli dugokosi dečki.)

Zbunjujuća pravila

Instagramova pravila i smjernice prilično su zbunjujuća kad je ova tema u pitanju. Općenito govoreći, golotinja nije dozvoljena. Definicija dječje golotinje uključuje vidljive ženske bradavice na svima koji nisu dojenčad, ali zabrana se ne odnosi na muške bradavice.

Također je navedeno kako 'zbog sigurnosnih razloga povremeno ćemo možda ukloniti slike koje prikazju golu ili djelomično golu djecu', pa i ako su bezazlena poput snimke kupanja.

Većina je uz hashtag #longhairedboysrevolution u objavama označila i šefa Instagrama Adama Mosserija. I on se oglasio, koristeći isti hashtag, kako bi objavio da je vratio korisničke račune uklonjene bez razloga i naveo poveznicu na koju je moguće poslati žalbe i pritužbe. Potpisao se kao 'Dad of a long-haired boy'. (Otac dugokosog dječaka.)