Immersive View

Stižu novosti i na Google Maps: Ponudit će 'uranjanje' u velike svjetske gradove

12.05.2022 u 10:11

Bionic
Reading

Immersive View bit će do kraja ove godine najprije dostupan za Los Angeles, London, New York, San Francisco i Tokio. U planu je dodavanje drugih gradova

'Nova značajka aplikacije Google Maps Immersive View omogućit će digitalni pregled krajolika velikih gradova', najavio je glavni izvršni direktor tvrtke Alphabet Sundar Pichai tijekom uvodnog izlaganja na konferenciji za razvojne programere I/O 2022.

Pomoću računalnog vida i umjetne inteligencije ta će značajka spojiti postojeću značajku Street View s fotografijama snimljenim iz zraka kako bi ponudila modele raznih zgrada i drugih gradskih osobitosti na nekoj lokaciji u visokoj razlučivosti.

Pritom će biti moguće koristiti druge alate i značajke kojima Maps raspolaže pa ćete tako, primjerice, moći vidjeti kako to područje izgleda u različita doba dana, kao i uz različite vremenske uvjete.

Immersive View bit će do kraja ove godine najprije dostupan za Los Angeles, London, New York, San Francisco i Tokio. U planu je dodavanje drugih gradova.

Google je također objavio kako je nedavno dodana značajka, koja vozačima u Kanadi i Sjedinjenim Državama omogućava izbor rute s najmanjom potrošnjom goriva, već skupila više od 136 milijardi prevaljenih kilometara i smanjila emisiju ugljika za otprilike pola milijuna metričkih tona.