WINDOWS 365

Stižu li Windowsi s pretplatom?

13.02.2015 u 11:27

Bionic
Reading

Microsoft je nedavno obećao kako će većina vlasnika Windowsa 7 i 8.x dobiti priliku za besplatnu nadogradnju na Windows 10. U računicu nisu uključeni poslovni korisnici pa nedavno otkriveni zaštitni znak 'Windows 365', kojeg je zatražio div iz Redmonda dobiva smisla...

Po uzoru na Office 365 pretplatnički odnos, pretpostavlja se kako će i Windows licence u nekom obliku biti moguće uzeti u sklopu pretplate. Ovo ide u prilog nedavnoj prezentaciji kompanije, u kojoj su otkrili da će Windows sustavi u budućnosti češće dobivati nadogradnje i nove mogućnosti, bez (nužnog) čekanja na, primjera radi, 'nešto poput Windows 11'.

Ipak, zanimljivo je da su se u Redmondu odlučili na ovaj zaštitni znak ovako brzo, nakon što je rečeno da će Windows 10 biti i ostati besplatan postojećim vlasnicima (relativno novih) Windows licenci. Možda se tek pokrivaju za daleku budućnost, no izgledno je da spremaju i različita Windows izdanja. Neki analitičari smatraju da će Windows 365 pretplata zapravo uključivati Windows 10 licencu, Office 365, Skype Premium, OneDrive sa značajnim slobodnim prostorom i sl., no za sada je jednostavno rano za takve pretpostavke.

Windows 10 polako napreduje u svom razvoju, a uključiti se u Insider program s milijunima drugih korisnika nije pretjerano teško.