VIRTUALNA STVARNOST

Stiže nam film o izbjeglicama kakav još niste vidjeli

14.11.2015 u 06:18

Bionic
Reading

UNICEF po prvi puta uz pomoć virtualne stvarnosti široj javnosti omogućava doživljavanje iskustva života djece u izbjeglištvu. VR film vodi vas kroz jedan dan u životu djevojčice u najvećem izbjegličkom kampu na Bliskom istoku, Zaatari u Jordanu

Film 'Oblaci iznad Sidre' će biti premijerno prikazan 17. studenog u zagrebačkom Arena centru. Film ćete nakon premijere moći pogledati u Arena centru sve do 22. studenog

Tehnologiju potrebnu za prikazivanje filma u Hrvatskoj - headsetove za virtualnu stvarnost - omogućio je Samsung. Film je već prikazan u Velikoj Britaniji, Meksiku, Luksemburgu, Južnoj Koreji, Novom Zelandu i Maleziji.

Trodimenzionalni doživljaj života djeteta u izbjegličkom kampu mnoge je naveo da i sami počnu pomagati djeci iz Sirije u kojoj već petu godinu bjesni rat. U Zaatari kampu živi 80 000 ljudi od kojih polovinu čine djeca.


To je prvi film ikad snimljen tehnologijama virtualne stvarnosti za potrebe Ujedinjenih naroda, točnije za kampanju čiji je cilj podizanje svijesti o nedaćama kroz koje prolaze ranjive zajednice, naročito izbjeglice.