DOSAD NAJBOLJI POGLED

Stiže i Samsungov 'okrugli' odgovor na Moto 360

17.05.2015 u 08:01

Bionic
Reading

Samsung još nije službeno najavio kako sprema pametni ručni sat okruglog, klasičnog dizajna poput onog na Moto 360. No, najave su jedno, a lov na developere nešto drugo. Upravo na stranici za developere, južnokorejski div je otkrio detalje vezane uz nadolazeći Gear smartwatch na Tizen platformi, kojem će posebnost biti kontrola pomoću rotirajućeg okvira

Kućište novog modela, baš kao i kruna, bit će izvedeni od metala. Uređaj će biti nešto kompaktnijih dimenzija od pravokutnih modela, uz 1,18-inčni okrugli zaslon razlučivosti 360 puta 360 piksela. Podaci namijenjeni developerima otkrivaju još i da će uređaj nositi niz senzora, očekivanih od modernog smartwatch uređaja: akcelerometar, žiroskop, senzor za tlak, praćenje rada srca i dr.

Dok je Moto 360 dizajnom žrtvovao donji dio zaslona kako bi smjestio senzore, čini se kako u Samsungu žele imati potpuno okrugli zaslon - ali bez senzora za mjerenje osvjetljenja.


Čime će se izdvajati uređaj? Pa, kontrolama. Sučelje i aplikacije nadolazećeg gadgeta bit će prilagođeni upravljanju rotacijom okvira uređaja, što krije i rotacijsku virtualnu tipkovnicu. Projekt se razvija pod kodnim imenom Orbis, a glasine govore kako bi se uređaj trebao zvati Gear A. Što se predstavljanja tiče, očekuje se tek za vrijeme ovogodišnjeg sajma IFA 2015 u Berlinu. Više slika uređaja i sučelja moguće je pronaći na izvornom linku.