ZIP DEMO DAY & MASTERCLASS

Startupovi, važno je posvetiti se kupcima

13.03.2014 u 11:56

Bionic
Reading

Zagrebački inkubator poduzetništva prvi put spojio je svoja dva događanja - Demo Day i MasterClass - održavši ih zajedno u svom prostoru ZIP.Events

Tijekom predavanja u sklopu serijala MasterClass govorile su Roxanna Varza iz Microsofta i Reshma Sohoni iz Seedcampa.


Varza je rekla kako investitori češće investiraju u ljude koji rade na projektu nego što investiraju u sam projekt. Važnije je imati dobar tim nego samo dobru ideju, naglasila je.

Sohoni je istaknula kako mnogi startupovi 60 posto vremena troše na problem, 30 posto na rješavanje tog problema (razvoj proizvoda/usluge), a samo 10 posto vremena izdvoje za kupca. Timovima je poručila kako treba stvoriti dobar odnos s kupcem i posvetiti se rješavanju problema više nego samom proizvodu.

Demo Day služi kako bi se startupovi koji su trenutačno u programu ZIP-a predstavili potencijalnim investitorima. Tijekom šestomjesečnog predinkubacijskog razdoblja, timovi su imali priliku pripremiti svoje ideje.

Od sedam timova, prva tri su predstavljali treću generaciju ZIP-a, dva tima su bila iz ranijih generacija, a posljednja dva su timovi iz šire startup zajednice.

Appointment Labs razvija Tictiq koji nudi mogućnost rezervacije putem interneta raznim uslužnim djelatnostima kao što su stomatolozi, saloni ljepote, poliklinike i drugi.

Orioly radi na razvoju platforme online koja povezuje sve sudionike hrvatskog zdravstvenog turizma.

Greenpie je aplikacija koja nutricionistima omogućuje praćenje i komuniciranje s klijentima u stvarnom vremenu. Već je za daljnji razvoj dobila 50 tisuća eura (oko 380 tisuća kuna) od akceleratora Launchub.

Weddingella priprema planer vjenčanja online, koji pokriva sve što za jedno vjenčanje treba, od budžeta, unajmljivanja fotografa i organiziranja rasporeda sjedanja do slanja pozivnica.

Sporttourism radi na alatu za rezervaciju sportsko-rekreativnih aktivnosti online.

Once razvija aplikaciju koja pomaže nogometnim klubovima u pripremi za nadolazeće utakmice.

Oradian pruža uslugu sustava mikrofinanciranja državama u tranziciji te transakcije učiniti jeftinijim i bržim.