GLASINE

Sprema li Google novu verziju svojih pametnih naočala?

07.07.2015 u 07:38

Bionic
Reading

Google je navodno prijavio novi proizvod američkom regulatornom tijelu Federal Communications Commision, pod šturim nazivom 'GGI'. Nagađa se kako je riječ o novoj generaciji pametnih naočala

Tajnoviti novi proizvod za koji Google traži odobrenje američkih regulatora, doduše, nije kategoriziran kao nosivo računalstvo ili pametni telefon. Prate ga tek oznake 'BLUETOOTH & DTS/UNII a/b/g/n/ac' i 'GGI', što govori kako je u pitanju uređaj koji podržava wi-fi do 802.11 ac, 2,4 i 5 GHz te Bluetooth LE.

Također ima i nezamjenjivu bateriju te kabel USB za punjenje i prijenos podataka. Umjesto klasične naljepnice i deklaracije imat će elektroničku, koja će se nalaziti među postavkama u obliku crnog kvadrata, kakav je bio prisutan i u Glassu.


Google je prvo izdanje svojih pametnih naočala predstavio u travnju 2012. godine, izazvavši veliko zanimanje javnosti. U međuvremenu su obustavili program Explorer, u sklopu kojeg su razvojni programeri mogli kupiti naočale za 1.500 dolara. Projekt Glass trenutno vodi Tony Fadell (inače šef Google Nesta), koji planira te pametne naočale učiniti dostupnima i običnim korisnicima. U medijima se nagađalo kako bi se novo izdanje Glassa moglo pojaviti tijekom konferencije 'I/O', no to se nije dogodilo.

Nakon što dobije odobrenje FCC-a i naprave prototip, u Googleu planiraju javno testirati misteriozni proizvod. Fotografije će ostati tajnom do prosinca ove godine, ukoliko prije ne procure.

Više:Latino Post