TVRDI DA JE ŽRTVA

Softverski guru uhićen u Gvatemali

06.12.2012 u 09:54

Bionic
Reading

Policija je nakon tri tjedna bijega uhitila Johna McAfeeja, osnivača tvrtke McAfee, zbog ilegalnog ulaska u tu južnoameričku državu. Tražen je u Belizeu u sklopu istrage o ubojstvu. Tvrdi da ga progone

Osumnjičen je da je ubio Amerikanca Gregoryja Faulla u njegovom domu u gradu San Pedru na otoku Ambergris Caye. McAfee poriče da ima veze s ubojstvom.

Kako je rekao Reutersu, uvjeren je da je u Belizeu žrtva političkog progona, da ga neki namjerno žele ukloniti ili spremiti u zatvor do kraja života, pa su za to - između ostalog - iskoristili ubojstvo njegovog susjeda.

U Gvatemalu je ušao ilegalno jer bi mu, uvjeren je, život bio ugrožen da je ostao u Belizeu. Vlasti u Belizeu porekle su da je tomu tako.

John McAfee tvrdi da je progonjen

McAfee je najavio da će zatražiti politički azil u Gvatemali i javno progovoriti o svemu što mu se događa. Gvatemalske vlasti najavile su da će ga izbaciti iz zemlje.

Policija je nesretnog Faulla našla u lokvi krvi, prosvirane lubanje. Otkrila ga je žena koja mu je vodila domaćinstvo. Nije bilo znakova provale, no nestali su laptop i iPhone, a pronađena je čahura pištolja marke Luger, kalibra devet milimetara.

McAfee se navodno u zadnje vrijeme počeo čudno ponašati i družiti s nekim od najpoznatijih gangstera u Belizeu.

Usto, pokušavao je otkriti načine na koje dobiti što čišće halucinogene droge iz tvari koje je moguće nabaviti legalno, a čini se i da ih je proizvodio u većim količinama.

Naročito ga je zanimao narkotik MDPV, koji je po forumima hvalio zbog pojačavanja seksualne želje i osjećaja euforije.

No nuspojave korištenja MDPV-a uključuju i paranoju te halucinacije.