MALO SREĆE I MOBITEL

Snimila Endeavour i postala zvijezda na Twitteru

17.05.2011 u 11:44

Bionic
Reading

Što biste učinili da ste u avionu i da pored vas prošiša svemirski brod na putu prema orbiti? Izvukli mobitel i slikali, naravno! E, upravo to je učinila jedna Amerikanka

Kad se Stefanie Gordon ukrcala na zrakoplov u New Yorku, čula je obavijest kapetana kako bi tijekom leta mogli svjedočiti posljednjem lansiranju space shuttlea Endeavour. Ni slutila nije da će osobno to i dokumentirati.

Kako se zrakoplov spuštao prema Palm Beachu, mjesto odakle je Endeavour trebao poletjeti postalo je vidljivo. Po vlastitu priznanju, Stefanie je umalo prespavala lansiranje.

Ipak, probudila se na vrijeme, a imala je i sreće - našla se na pravoj strani aviona i sjedila je posve sama. Izvukla je svoj iPhone te snimila nekoliko fotki i kratak video. Nakon slijetanja, objavila je jednu od fotografija na svom Twitteru.

Samo nekoliko sati kasnije odgovarala je na pozive velikih TV kuća poput ABC-a, BBC-a i CNBC-a. Njezin je post, između ostalih, prenijela i NASA, pa je broj tviteraša koji je prati u vrlo kratkom razdoblju narastao sa 1.800 na više od 3.000.

Da sačuva bateriju na mobitelu, morala je isključiti opciju koja ju je obavještavala kad god bi netko spomenuo njezine tvitove.

Iako su i drugi putnici snimili polijetanje Endeavoura, čini se da je 33-godišnja Amerikanka jedina koja se dosjetila podijeliti taj nesvakidašnji događaj s Twitter zajednicom.

Fora je to što Stefanie inače najčešće tvita o - sportu. Za svaki slučaj, tvitnula je i svoj LinkedIn CV. Naime, u potrazi je za poslom, pa se nada da bi joj netko od novih tisuću 'prijatelja' mogao u tome pomoći.

Držimo joj fige.