NA SVIM UREĐAJIMA

Skype će biti integralni dio Windowsa 10

26.01.2015 u 06:57

Bionic
Reading

Ono što se očekivalo još od kupovine servisa Skype napokon postaje stvarnost. Ovaj servis bit će integriran u nadolazeći operativni sustav iz Redmonda, na način vrlo sličan iMessage platformi koju Apple koristi u svom ekosustavu

Bilo da je riječ o osobnim računalima svih vrsta, tabletima ili pametnim telefonima koje pokreće Windows 10 platforma, slanje poruka, glasovni i video pozivi bit će jednostavnije. Korisnici neće morati instalirati dodatne programe za takvo što, a dizajn će biti u skladu s ostatkom sustava.

'S integriranim Skype iskustvom korištenja možete besplatno slati poruke preko interneta izravno s taskbara, a na telefonu možete slati SMS-ove i besplatne Skype poruke s istog mjesta - vama je na izboru', piše Skype blog.


Vrijedi podsjetiti da je Microsoft s dolaskom prvog izdanja Windows 8 OS-a pokušao učiniti nešto slično s Messaging aplikacijom, no ona je netragom nestala u nadogradnji na Windows 8.1. Naravno, kompanija iz Redmonda napominje kako Skype i dalje ostaje rješenje za sve dostupne platforme pa će bez problema Windows 10 korisnici komunicirati i s onima na iOS, Android, BlackBerry i ostalim sustavima - dok Appleov iMessage ostaje vezan isključivo za Apple.

Više informacija i prikaz kako će Skype izgledati na računalima i mobitelima moguće je vidjeti ovdje