PREMIJERA U RUJNU

Škoda nas mami novim detaljima vezanim uz svoj 'medvjeđi' SUV

11.08.2016 u 15:38

Bionic
Reading

U rujnu Škoda planira premijerno predstaviti svoj SUV model Kodiaq, koji je ime dobio po aljaskoj vrsti medvjeda kodijak. Ovaj poznati proizvođač automobila ima vrlo velike planove za veliki sedmerosjed, a prije premijere su odlučili tek baciti pokoji 'mamac' u obliku filmića i fotografija

Modelom Kodiaq, Škoda će se pokušati nametnuti u segmentu vozila kojim kraljuju Nissanov X-Trail, Hyundaijev Santa Fe i VW-ov Tiguan, a u ponudi će, jasno, stajati iznad modela Yeti.

U fotografijama i prvom filmiću Škoda je otkrila naličje svog sportskog terenca. Vidljiva je tako vrlo široka prednja rešetka, LED svjetlosni sklopovi, vrata i kotači:

Vrh ponude po pitanju motorizacije trebao bi predstavljati 2,0-litreni TSI benzinac, koji razvija 180KS. Pored njega, tu bi se trebali naći i 1,4-litreni TSI koji razvija 125KS ili 150KS te 2,0-litreni dizelaši poznati iz modela Superb (150KS i 190KS). Standardno će Kodiaq imati prednji pogon, no moći će se nadoplatiti za 4x4, baš kao i DSG automatski mjenjač s dvije spojke.

I dok ovo ne zvuči pretjerano maštovito, Škoda Kodiaq će se definitivno moći izdvojiti od konkurencije - a posebno prostorom. U trećem redu će se moći smjestiti par dodatnih sjedala, a sa spuštenim stražnjim sjedalima prtljažnik ovog 'medvjeda' imat će 2.065 litara, što je najviše u klasi, navodi Škoda.


Naravno, vozilo će biti opremljeno nizom sigurnosnih dodataka i tehnologija potrebnih za poluautonomnu vožnju, kamerice za parkiranje koje pokrivaju 360 stupnjeva i sl.
Ipak, po pitanju 'tehnološkog' modela, Škoda tek planira plug-in hibridnu varijantu. Ona neće biti dostupna odmah po premijeri vozila.

Kako bi zadovoljili još širu lepezu potencijalnih kupaca, Škoda planira i vRS varijantu. Više detalja svakako će biti poznato po premijeri u Berlinu, do čega je ostalo tek nekoliko tjedana.