'IMERZIVNI INTERNET'

Sedmom generacijom Intel Core procesora stiže 'nova razina računalstva'

01.09.2016 u 08:25

Bionic
Reading

Intel Corporation priopćava kako uz novu, sedmu generaciju Intel Core procesora kompanija odvodi računalstvo na novu razinu. Iako su odustali od Tick-Tock razvojnog ciklusa, u Intelu napominju kako sedma generacija procesora donosi brojne novitete te je osmišljena za 'imerzivni internet'

Intel Core procesori nove generacije projektirani su na čvrstim temeljima mikroarhitekture Skylake. Kaby Lake je dorada 14-nanometarskog proizvodnog procesa Skylakea, a donosi bolju učinkovitost i performanse. Riječ je istovremeno o procesorima koji će služiti kao prijelaz na 10-nanometarski Cannonlake, koji bi se na tržištu trebao pojaviti u kasnom dijelu 2017.

4K sadržaj iz više izvora istovremeno, 360 video sadržaj, primjena u AR i VR aplikacijama glavni su ciljevi podrške u sedmoj generaciji procesora pod oznakom Core.


'Sedma generacija linije procesora Intel Core korisnicima omogućuje uživanje u nevjerojatnim, živopisnim multimedijskim sadržajima na kompatibilnim zaslonima. Omogućuje i napredno uređivanje fotografija i videozapisa, više videostrujanja, videozapise u 360 stupnjeva i videorazgovore visoke razlučivosti. Osim toga, korisnici svoje omiljene računalne igre mogu igrati u pokretu i u HD razlučivosti uz fluidnu grafiku bogate teksture. Naposljetku, zahvaljujući novom multimedijskom mehanizmu s energetski učinkovitim VP9 i HEVC 10-bitnim hardverskim ubrzanjem, gledanje 4K videozapisa i stvaranje sadržaja znatno je bolje nego na procesorima prethodne generacije', poručuje Intel.

Među predstavljenim procesorima Intel Core sedme generacije trenutno se nalaze modeli Intel Core m3, i3, i5 i i7. Međutim, procesori za stolna računala očekuju se tek početkom sljedeće godine, a sve predstavljeno je namijenjeno korištenju u mobilnim i prijenosnim uređajima i hibridnim računalima.