NOVITETI

Samsungova pametna narukvica zna kako vježbate

06.06.2016 u 08:10

Bionic
Reading

Samsung ima dva nova uređaja iz kategorije nosivog računalstva, osmišljena kako bi ih mogle koristiti osobe različitih razina kondicije, bilo da treniraju za maraton ili idu u svakodnevnu šetnju

Narukvica Gear Fit2, kažu u Samsungu, ima ugrađen GPS i senzor otkucaja srca koji nude mjerenje i praćenje rutine vježbanja uz trenutne povratne informacije, ergonomsko tanko kućište i SAMOLED zaslon visoke razlučivosti.

Uređaj sam može prepoznati trči li korisnik, hoda, vozi bicikl, koristi trenažer za veslanje ili eliptični trenažer te omogućava komunikaciju i razmjenu fitness podataka s aplikacijama S Health i Step Goal Challenge.

Osim praćenja tijeka vježbanja može prikazati i obavijesti, poruke i drugi sadržaj s pametnog telefona, kao i samostalno reproducirati glazbu.


Gear IconX su bežične slušalice koje mogu pratiti tijek vježbanja i obavještavati vas o tijeku trčanja.

Dolaze u paketu sa čepićima za uši različitih veličina, kao i silikonskim leptirima za bolje sjedanje u ušnu školjku. Automatski se aktiviraju kada ih postavite u ušni kanal, a omogućavaju praćenje fitness aktivnosti uključujući udaljenost, brzinu, trajanje, otkucaje srca te utrošak kalorija, uz povezivanje s aplikacijom S Health.

Značajka Voice Guide nudi trenutne glasovne informacije o tijeku vježbanja, a slušalice također mogu reproducirati glazbu samostalno, bez uparenog mobilnog telefona.

Za povezivanje koriste Bluetooth tehnologiju. Interna memorija dostatna je za pohranu tisuću pjesama, čiju reprodukciju korisnici mogu pokrenuti dodirom ili klizanjem po vanjskoj površini slušalice.

Samsung Gear Fit2: Official Launch Film
Samsung Gear IconX: Official Launch Film