ZA MWC 2016

Samsung nam sprema i pametne tenisice

17.02.2016 u 15:18

Bionic
Reading

Bivši zaposlenici južnokorejskog diva osmislili su Iofit, pametnu sportsku obuću opremljenu senzorima. Tenisica Iofit bit će predstavljena na Samsungovom štandu u sklopu sajma Mobile World Congress u Barceloni

Tenisice iz kategorije nosivog računalstva sadrži brzinomjere i senzore osjetljive na dodir koji komuniciraju s mobilnom aplikacijom, a koji prikupljaju podatke pomoću kojih bi treneri lakše davali personalizirane savjete sportašima u raznim sportovima.

Nastala je u razvojnom centru C-Lab, kao djelo bivših Samsungovih zaposlenika. Trebala bi zamijeniti sadašnje pomoćne trenerske alate.

Pomoću nje će biti moguće, primjerice, pratiti kako korisnik premješta težinu s noge na nogu te kako održava balans. Aplikacija može u realnom vremenu prikazati mapu pritiska stopala i te podatke povezati s videom koji prati korisnikove pokrete.

Omogućit će i analizu pokreta te usporedbu s onima u pohranjenim video zapisima. Treneri će moći stavljati bilješke uz video, davati savjete i preporuke na daljinu.

Prodajom će se baviti tvrtka Salted Venture.

Više:PC World