PODBACILI

Samsung manje zaradio na mobitelima

26.07.2013 u 20:19

Bionic
Reading

Odjelu koji se bavi mobitelima, koji Samsungu donosi najveći dio ukupnih prihoda i zarade, zarada je pala za 3,5 posto u odnosu na prethodni kvartal

Kako rast globalnog tržišta pametnih telefona usporava, tako i poslovni rezultati južnokorejskog diva slabe. Samsung je zabilježio rast operativne zarade od 47,5 posto tijekom drugog tromjesečja, na 8,5 milijardi dolara (oko 50 milijardi kuna), što je kompanija i očekivala.

No operativna zarada odjela koji se bavi mobitelima, koji Samsungu donosi najveći dio ukupnih prihoda i zarade, porasla je 52 posto, na 5,6 milijardi dolara (oko 33 milijarde kuna), što je 3,5 posto manje od prethodnog kvartala.

Taj je kvartal uključio i razdoblje tijekom kojeg je lansiran Galaxy S4, Samungova nova perjanica i najveći suparnik Appleovu iPhoneu, piše Tech Crunch.

Mjesec dana nakon što su ga predstavili, iz Samsunga su objavili kako je oborio rekord s deset milijuna prodanih primjeraka. Ipak, čini se kako je usporavanje rasta globalnog tržišta, kao i smanjivanje margina zarade, uzelo danak ne samo Appleu, već i Samsungu.