RECENZIJA

Samsung Level Over: Puno para, nešto manje muzike

05.05.2015 u 15:48

  • +5

Samsung Level Over

Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Bionic
Reading

Nakon što je Apple poharao tržište dizajnerskih slušalica svojom linijom Beats, bilo je pitanje dana kad će (i kako) konkurencija odgovoriti na izazov. Iz Samsunga nam stiže nešto skuplje, ali ništa manje atraktivno i funkcionalno rješenje za dobar zvuk u pokretu

Već prije otvaranja sive prijenosne kutije, ergonomski prilagođene impozantnoj veličini slušalica, postaje vam jasno da u rukama držite nešto ultrahipsterski i nedvojbeno kvalitetno. Unutrašnjost pakiranja otkriva dodatni džepić za kabl i daljinski upravljač koji omogućava lagan prelazak između telefoniranja i slušanja glazbe te elegantno dizajnirane i iznimno udobne slušalice Level Over. Mi smo ih testirali u bijeloj izvedbi sa svijetlosmeđim poliuretanskim umecima i celuloznom izolacijom dizajniranima za poništavanje vanjskih zvukova.

Iako se tekstura spomenutih spužvastih umetaka katkad zna lijepiti za kožu uha i lica (osobito nakon duljeg perioda slušanja, ili kad se krećete na biciklu i lučite znoj), elegancija ovdje ustupa mjesto funkcionalnosti: noise cancellation uistinu besprijekorno radi, toliko da vam koncentracija na glazbu može stvoriti probleme u prometu. Srećom, zvuk iz slušalica limitiran je na razumnu razinu, a omjer visokih frekvencija i basova također je optimalan, za što je, tvrdi proizvođač, odgovoran 50-milimetarski HD driver. Što i dalje ne znači da sve ne bi trebalo biti malčice glasnije i čistije, posebice za današnju smartphone generaciju koja bez nečega na (ili u) ušima ne izlazi na ulicu.

Što se tiče tehničkih funkcionalnosti, slušalice podržavaju vezu Bluetooth 3.0 koja je, nakon kraćih konzultacija s uputama i pipkanja po mobitelu koji nije Samsungov, funkcionirala besprijekorno. Ugrađena baterija nas nije izdala, te tijekom dvotjednog testiranja (uz, u prosjeku, sat do sat i pol korištenja dnevno) nije bilo potrebe niti za jednim punjenjem. Uređaj je, dakako, posebno kompatibilan s proizvodima operativnog sustava Android, osobito ako instalirate Level Over aplikaciju koja će vam dati podatke poput stanja baterije slušalice ili podešavanja ekvilajzera.

E sad… Sve je to divno i krasno, no vrijedi li uistinu 2.699 kuna, koliko uređaj stoji u maloprodaji? Teško. Ne samo što za tu lovu možete kupiti dva, čak i tri para Beatsa, već Level Over cjenovno konkurira čak i proizvođačima koji se primarno bave audioopremom, poput Sennheisera ili AKG-a, i to njihovim modelima srednje klase. Ukratko – Level Over lijepa je igračka solidnih tehničkih karakteristika, no ako ste već nakanili iskrcati taj novac za nešto što će vam pomesti uši, onda ćete to i kupiti. U protivnom, budite spremni da će vas ljudi na ulici zafrkavati da izgledate kao vanzemaljac.

SPECIFIKACIJE:

Samsung Level Over
Vrsta: 'zatvorene'
Odvojivi kabel: da
Povezivanje: kabel, Bluetooth
Aktivno uklanjanje buke: da
Dimenzija zvučnika: 50 mm
Kontrole upravljanja: glasnoća, mikrofon
Cijena: 2.699 kuna
Ustupio: Samsung Hrvatska