RODITELJI, POZOR

Samsung ima interaktivne TV igre za djecu

07.12.2012 u 20:05

Bionic
Reading

Djeca likove na ekranu mogu škakljati, maziti ili potaknuti na interakciju raznim predmetima unutar igre. Ne zna se još jesu li aplikacije lokalizirane za hrvatsko tržište

Samsung je pokrenuo interaktivnu Smart TV aplikaciju dizajniranu posebno za djecu. Interakcija s televizijskim sadržajem odvija se pomoću kontrole pokreta, virtualnog zrcaljenja te pristupa na mobilne uređaje.

Šest novih aplikacija ('Playing Nado Hutos', 'Sticker Theater', 'Gingerbread Man', 'Three Little Pigs', 'Kindergarten' i 'Best Kids Song') već su dostupne svim korisnicima Samsungovih uređaja Smart TV uređaja diljem svijeta.

Djeca likove na ekranu mogu škakljati, maziti ili potaknuti na interakciju raznim predmetima unutar igre. Likovi reagiraju na različite načine, ovisno o gestama. Moguće je i gledati video na zahtjev o životu junaka igara.

Jedna od novih aplikacija za djecu uključuje i Samsung Smart Interaction, funkcionalnost koja korisnicima omogućuje upravljanje televizorom putem glasovne kontrole i kontrole pokreta. A neke aplikacije omogućavaju djeci izradu vlastitih filmova, koje je moguće reproducirati i pohraniti.

Samsung trenutno nudi oko 90 Smart TV aplikacija za djecu, uključujući i 'Pororo' i 'Canimals'. Tvrtka planira predstaviti još dodatnih 90 aplikacija za djecu do kraja 2012. godine, uključujući i sadržaj videa na zahtjev, kviz igre, aplikacije za učenje jezika i priče za djecu.

Zasad još nije poznato je li išta od navedenog lokalizirano za hrvatsko tržište.