PROMJENA STRATEGIJE

Samsung Galaxy S7 stiže već u siječnju?

20.10.2015 u 15:43

Bionic
Reading

Samsung će navodno pomaknuti predstavljanje idućeg izdanja svog top modela pametnog telefona, Galaxy S7, na siječanj iduće godine, ne bi li minirali prodaju Appleovih smartfona

Dizajn nove perjanice dovršen je navodno krajem rujna, a Samsung trenutno nastoji osigurati sve komponente potrebne za proizvodnju.

Pomicanje predstavljanja na siječanj bilo bi strateške prirode - u južnokorejskom divu nadaju se kako bi novim modelom mogli podrezati krila prodaji Appleovog iPhonea 6S, predstavljenog prošlog mjeseca.

Promjena strategije Samsungu je potrebna. Suočen je s prvim ikad zabilježenim padom broja isporučenih pametnih telefona na godišnjoj razini, kao i s neugodnim nizom pada profitabilnosti, iako se očekuje povratak rastu tijekom ovog mjeseca. Predstavljanje Galaxyja S6 u ožujku nije poboljšalo situaciju.


Samsung je nove top modele iz serija S i Note obično predstavljao tijekom globalnih tehnoloških kongresa, kao što su Mobile World Congress u Barceloni ili sajam IFA u Berlinu. Ove godine zaobišli su obje konferencije te oba nova modela predstavili zasebnim događanjem u kolovozu.

Promjena u rasporedu mogla bi biti naznakom promjenom strategije vezane uz pametne telefone općenito. Uz dosadašnje tri cjenovne kategorije u Samsungu namjeravaju dodati i četvrtu, namijenjenu kupcima koji žele solidan smartfon, ali nisu spremni izdvojiti veći iznos za njega.

Više:CNET