DOMIŠLJATI DANCI

S ovim softverom gadgete ćemo kontrolirati - očima

08.01.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Mlada kompanija iz Danske, The Eye Tribe, ove godine je pokupila vrlo vrijedno priznanje CES Innovation Awards. Što je važnije, na CES 2015 su predstavili prvi SDK za Android i praćenje očiju, a sada se nadaju kako će privući pažnju različitih proizvođača mobilnih i TV uređaja za implementaciju

Naime, Eye Tribe Tracker sustav nije potrošački proizvod, već je namijenjen primarno developerima. Za 99 dolara, oni mogu dobiti sami sustav, uz pripadajući SDK te podršku za Windows, OS X i Android platforme. Na sajmu CES 2015 The Eye Tribe su demonstrirali koliko je zapravo sustav danas malen i jeftin te da upravo zbog toga očekuju povećano zanimanje proizvođača računala, mobilnih uređaja i smartTV-a.

'Iznimno smo uzbuđeni što smo opet na CES-u kako bi prikazali koliko smo uznapredovali sa svojim proizvodima za mobilne uređaje. S našim rješenjem, proizvođači na vrlo jednostavan i jeftin način mogu integrirati mogućnost praćenja očiju (kako bi korisnik mogao kontrolirati sadržaj op.a.)', rekao jeSune Alstrup Johansen, izvršni direktor The Eye Tribea.


Kombiniranjem sustava za praćenje očiju s postojećim načinima kontrole uređaja, The Eye Tribe želi 'obogatiti korisničko iskustvo' na mobilnim uređajima. S obzirom na to da pametni TV uređaji uživaju sve veću popularnost, a proizvođači se bave raznim rješenjima koja bi korisnike mogla osloboditi 'daljinca', ne bi pretjerano čudilo ako u skorije vrijeme netko od divova industrije pokaže interes za implementaciju.