CAMPING CROATIA

Prvi hrvatski kamping vodič za pametne telefone

29.03.2012 u 16:04

Bionic
Reading

Kamping udruženje Hrvatske (KUH) objavilo je prvi hrvatski vodič za kampove-aplikaciju za pametne telefone 'Camping Croatia' putem koje zaintersirani na tri strana jezika uz ostalo mogu pregledati ponudu 200-ak hrvatskih kampova te brojne informacije o odredištu gdje se kamp nalazi, izvijestili su iz KUH-a

Riječ je o, kako napominje direktor ureda KUH-a Adriano Palman, besplatnoj kamping aplikaciji za iPhone i Android mobilne uređaje koja se može preuzeti sa Android Marketa i iTunes App Storea

Aplikacija predstavlja cjelovito rješenje za sve zaljubljenike kampiranja koji žele otkriti hrvatsku kamping ponude te je za sada dostupna na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku.

Razvila ju je zagrebačka tvrtka Navigo Sistem, a zanimljivost je što jednom kada se preuzmu početni podaci može raditi i bez pristupa internetu čime postaje u potpunosti uporabljiva i kada gosti dođu u Hrvatsku jer nema dodatnih troškova prijenosa podataka.

Palman ističe da je osnovna svrha aplikacije uz promociju kampova i jednostavno te učinkovito planiranje godišnjeg odmora u tom segementu.

Poziva se i na nedavno istraživanja među njemačkim kampistima kojih 96 posto samostalno organizira svoj godišnji odmor pri čemu ih se 24 posto koristi mobilnim uređajima u prikupljanju informacija i organizaciji putovanja, što samoj aplikaciji daje dodatnu vrijednost s obzirom na važnost njemačkog tržišta za hrvatski kamping.

Kampovi su u aplikaciji predstavljeni s fotografijama, opisima, kontaktima i video zapisima, a moguće ih je pretraživati na četiri načina.

Svi opisi kampova sadrže i GPS podatke te integrirani planer puta koji omogućuje lakši dolazak na odabranu destinaciju, dok je posebna sekcija aplikacije posvećena najboljim hrvatskim kampova s najvišim kvalitativnim standardima.