17 metara duga

Prva komercijalna raketa u svemir ide 20. travnja

04.04.2018 u 11:14

Bionic
Reading

Lansiranje slijedi pokusni let Rocket Laba koji se odvio u siječnju kada su tri mala komercijalna satelita postavljena u Zemljinu orbitu. Nova raketa moći će lansirati satelite težine do 150 kilograma koji će biti namijenjeni komunikaciji i fotografiranju

Američka svemirska tvrtka Rocket Lab objavila je kako će ovoga mjeseca lansirati prvu komercijalnu raketu s lansirnog pogona na novozelandskom Sjevernom otoku.

Pogon na poluotoku Mahia u Novom Zelandu prvo je privatno lansirno postrojenje. Raketu, dugu 17 metara, lansirat će 20. travnja ili bilo koji dan nakon, unutar dva tjedna, navodi se u priopćenju tvrtke.

Testno lansiranje 21. siječnja 2018. Izvor: Promo fotografije / Autor: Rocket Lab

'Rocket Lab je jedina mala svemirska tvrtka koja će dosegnuti orbitu i ispuniti obećanje da otvori pristup malim satelitima', kazao je utemeljitelj Rocket Laba i njegov glavni direktor Peter Beck, a zatim je dodao kako mogu 'postavljati satelite u orbitu svakih 72 sata a to je ključno za tržište malih satelita'.

Lansiranje slijedi pokusni let Rocket Laba koji se odvio u siječnju kada su tri mala komercijalna satelita postavljena u Zemljinu orbitu. Nova raketa moći će lansirati satelite težine do 150 kilograma koji će biti namijenjeni komunikaciji i fotografiranju.

  • +2
Testiranje rakete Rocket Laba Izvor: Promo fotografije / Autor: Rocket Lab