NOVI FININ SERVIS

Provjerite kako doista posluje vaš poslodavac ili partner

  • Autor: HINA/M.W.
  • Zadnja izmjena 09.07.2013 11:50
  • Objavljeno 09.07.2013 u 11:50
transparentno.hr

transparentno.hr

Izvor: Screenshot / Autor: FINA

Fina je pokrenula zgodan i potencijalno koristan servis, koji omogućuje uvid u podatke o poslovanju tvrtki i obrta, pa tako možete doznati je li, recimo, vaš poslodavac u blokadi

Transparentno.hr bi vam trebao omogućiti uvid u podatke o poslovanju obrta, dioničkih i društava s ograničenom odgovornošću te ostalih subjekata obveznika poreza na dobit.

U Fini tvrde kako je servis Transparentno.hr jedinstven u Hrvatskoj i u regiji. Trebao bi biti dostupan putem računala i mobilnih uređaja na domeni www.transparentno.hr.

Servisu je trenutno moguće pristupiti, ali s teškoćama. Često smo dobivali stranicu s greškom (vidi ilustraciju dolje) i morali dugo čekati na dohvaćanje podataka. Nadamo se da će to biti popravljeno uskoro.

Između ostalih, na raspolaganju bi trebali biti podaci poput prosječne plaće, broja zaposlenih, prihoda i rashoda, ostvarene dobiti i podatak o blokadi računa.

Kako vam to može biti korisno? Pa, recimo, tražite li posao (a vjerujemo da mnogi među vama traže), moći ćete provjeriti kako posluju potencijalni poslodavci. Imate li firmu ili ste tek znatiželjni, moći ćete provjeravati poslovne partnere, odnosno kako posluju neke tvrtke.

FINA

FINA

Izvor: Screenshot / Autor: FINA

Pristup podacima ostvaruje se putem vingda, virtualne valute koja korištenje servisa omogućuje bez plaćanja novcem. Minimalni set osnovnih podataka dobit ćete besplatno, dok primjerice za pristup stanju poslovnog subjekta trebate skupiti četiri vingda.

Korisnici sami odlučuju kako će steći vingd potreban za pristup. Mogu ga kupiti ili zaraditi jednostavnim akcijama, kao što su informiranje o Fini i Fininim uslugama i proizvodima.

Suradnjom s vingdom servis su, kažu, učinili dostupnim svim građanima, bez obzira na to imaju li vlastite prihode, kreditnu karticu ili dovoljno sredstava na mobitelu.

Vingd kroz ostale partnerske servise (poput, recimo, Iskona) koristi više od 200 tisuća korisnika u Hrvatskoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!