CYBER SIGURNOST

Provjerite jesu li i vaši uređaji otvorena knjiga za hakere

  • Autor: J./MakeUseOf
  • Zadnja izmjena 27.10.2016 08:22
  • Objavljeno 27.10.2016 u 08:22
muškarac mladić laptop haker

muškarac mladić laptop haker

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Era u kojoj hakeri redovito koriste IoT uređaje svih vrsta za kojekakve napade već je počela, a potrošači diljem svijeta i dalje vide tek (ne)praktičnu stranu gadgeta u kućanstvima vezanih na internet. Kako bi provjerili je li kakav IoT uređaj ranjiv sigurnosna tvrtka Bullguard je napravila online test kojeg može probati bilo tko

Test otkriva nalazi li se neki IoT uređaj na Shodanu, pretraživačkoj mreži za vezane uređaje, koju hakeri mogu iskoristiti za dobivanje pristupa. Naravno, ovaj IoT Scanner alat samo je dio priče o ranjivosti, no već i on može pružiti uvid u to je li korisnikova mreža ranjiva (ili neki uređaj na njoj).

U slučaju da pronađe neku ranjivost, IoT Scanner online alat će dati detaljnije informacije o problemu kako bi korisnik mogao napraviti korake i zaštititi se. Dok možda kućanstvima gdje se nalaze ranjivi IoT uređaji neće biti ništa, oni mogu biti iskorišteni za stvaranje golemih problema na mreži svih mreža. Jasno, sve i da Bullguardov alat da 'zeleno svjetlo', IoT uređaji i dalje će ostati vrlo primamljiva meta zlonamjernim hakerima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!