JESTE LI VI TAJ DROID?

Programeri, želite li raditi u Njemačkoj? Evo prilike

16.05.2014 u 09:53

Bionic
Reading

Do kraja ove godine njemački Troido, koji se bavi razvojem sustava i aplikacija za Android, namjerava zaposliti veći broj informatičara. Traže ih i u Hrvatskoj

Troido, sa sjedištem u Düsseldorfu, opslužuje klijente kao što su Deutsche Bahn, DHL, Telecom i Vodafone. Njihove aplikacije vrte se na više od četiri milijuna uređaja, a za Vodafone su napravili i prvi Facebook mobitel.


Nakon širenja u Nizozemsku, spremni su za novi val zapošljavanja. Traže kandidate sa završenim diplomskim studijem računarstva, upoznate s razvojem aplikacija za Java SE i Android, koji znaju vješto koristiti baze i SQL, a poželjno je i poznavanje web tehnologija i mreža. Objavili su i oglas na hrvatskom jeziku, pa pogledajte ako vas zanimaju pojedinosti.

Prosječna godišnja plaća u Troidu je 45 tisuća eura (nešto više od 340 tisuća kuna), a potencijalnim zaposlenicima nudi se i pomoć pri preseljenju, koja uključuje plaćenu avionsku kartu, školu njemačkog jezika, pronalazak smještaja...

Iza projekta stoji 34-godišnji Vukovarac Miroslav Šimudvarac, koji je svoju prvu tvrtku Simvelop osnovao 2001. godine za vrijeme studija.

Troidov tim (klikni za uvećanje)


'Iz iskustva znamo da su hrvatski inženjeri prvoklasni. Pošto u Njemačkoj nema dovoljno informatičara, veliki dio firmi okrenuo se istočnoj Europi.  Mi smo fokus svoje potražnje logično premjestili na Hrvatsku', pojašnjava Šimudvarac.

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju proces zapošljavanja je znatno olakšan, budući da oni koji imaju diplome više ne trebaju boravišne i radne dozvole.

Njemački jezik nije uvjet za dobivanje posla budući da se u firmi organiziraju seminari za učenje jezika. Dobro poznavanje engleskog važno je zbog suradnje s međunarodnim klijentima.

Šimudvarca i Troidov tim zainteresirani će moći upoznati tijekom natjecanja App Start, koje će biti održano 20. i 21. svibnja na zagrebačkom Fakultetu elektronike i računarstva.