VRIJEDNE NAGRADE

Proglašeni pobjednici Combisovog hackathona

  • Autor: I.B.
  • Zadnja izmjena 09.04.2017 13:56
  • Objavljeno 09.04.2017 u 13:56
Do you even code? pobjednici drugog COMBIS hackathona

Do you even code? pobjednici drugog COMBIS hackathona

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Drugi COMBIS hackathon try{code}catch - 24-satno natjecanje u programiranju za studente, na kojem je snage odmjerilo 18 timova studenata s fakulteta iz Hrvatske, završilo je pobjedom tima Do you even code?

'Jako smo zadovoljni ovogodišnjim natjecateljima i njihovim načinom razmišljanja. Definitivno nam neće biti lako odlučiti koje od timova ćemo uključiti u program NeoStartup, ali to nas zapravo veseli jer pokazuje da ova zemlja definitvno ima perspektivu kad je riječ o naprednoj tehnologiji', izjavio je Mladen Maras, direktor hackathona try{code}catch i tehnički direktor Sektora razvoja i integracije aplikativnih rješenja u COMBISu.

Natjecatelji su mogli birati između tri ponuđene teme, od kojih je jedna bila osmisliti aplikaciju primjenjivu u hotelijerstvu, druga se vezala uz implementaciju chatbota koji podržava različite kanale komunikacije, dok je treća podrazumijevala osmišljavanje aplikativnog rješenja koje se bavi tematikom 'Computer visiona' – interdisciplinarnog područja računalne znanosti koje problematizira utilizaciju računala u razumijevanju digitalnih slika ili video zapisa.

'Prilikom vrednovanja pojedinih rješenja, željeli smo jednak naglasak staviti i na razvojni odnosno programerski dio, ali i na snalažljivost i kreativnost, koji su u našem poslu iznimno bitni. Moram priznati da su nas mnogi timovi jako ugodno iznenadili svojim zrelim pristupom koji u prvi plan stavlja poslovnu iskoristivost, ali i maštovitošću, kojom su osigurali dodanu vrijednost', zaključio je Maras.

Pobjednički timovi drugog COMBIS hackathona

Pobjednički timovi drugog COMBIS hackathona

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Drugu nagradu žirija i 2.500 kuna po članu tima osvojio je TeamThree, a treće mjesto pripalo je timu Desni klik čiji su članovi osvojili svaki po 2.000 kuna.

'Presretni smo jer je i drugi COMBIS hackathon opravdao visoka očekivanja. Od ukupno prijavljenih 30 timova, odnosno više od stotinu studenata, u samo natjecanje ušlo je čak 18 timova, iako smo granicu prvotno postavili na 15 timova. S ovolikim brojem talentiranih i vrijednih studenata, naš try{code}catch definitivno ima svijetlu budućnost', komentirao je Mario Vojvoda, član Uprave COMBISa i glavni direktor za razvoj aplikativnih i sistemskih rješenja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!