combis technology day

Napredna analitika, cloud i digitalna sigurnost u fokusu domaćih IT menadžera

24.03.2017 u 08:12

Bionic
Reading

Combis i Cisco održali su peti Combis Technology Day, tijekom kojeg su predstavili novitete u IT rješenjima, uslugama i tehnologijama. Ove godine naglasak je bio na digitalizaciji poslovanja

Tijekom Combis Technology Daya prezentirane su tehnologije u području sigurnosti i cyber rizika, poslovne prednosti uvođenja koncepta Combis Software Defined WAN, rješenja za upravljanje IT uslugama i imovinom te platforme za komunikaciju u poslovanju Cisco Spark. 

'Predstavili smo neke od najnovijih tehnologija koje imaju potencijal u digitalnoj transformaciji kompanija, a u cilju ostvarivanja sve izazovnijih poslovnih ciljeva.

Istovremeno smo nastojali prikazali i vlastiti iskorak u smjeru savjetodavnih usluga, kao dodane vrijednosti koju nudimo korisnicima, a sukladno poslovnim potrebama koje diktira high-tech tržište', istaknuo je Domagoj Pehar, direktor sadržaja Combis Technology Daya.

Combis je predstavio rezultate svog istraživanja, tijekom kojeg su ispitanici kao glavne strateške ciljeve istaknuli unaprijeđenje i redizajn poslovnih procesa (51,2 posto), razvoj novih proizvoda i usluga te digitalna transformacija poslovanja (41,5 posto) i smanjenje IT troškova (31,7 posto).

Među top tehnologijama koje bi mogle potaknuti uvođenje inovacija u poslovanje sudionici istraživanja vide naprednu analitiku (53,7 posto), računalstvo u oblaku - cloud (51,2 posto) a velika pozornost je posvećena i  digitalnoj sigurnosti (46,3 posto).

'Na domaćem tržištu raste potreba za unaprjeđenjem poslovnih procesa i ulaganja u nove proizvode i usluge uz naglasak na digitalnu transformaciju poslovanja. 

Iako postoji svjesnost o potrebi ulaganja u razvoj novih proizvoda i usluga, zasad su skromno zastupljene tehnologije koje stvarno redefiniraju pojam digitalne transformacije poslovnih procesa poput interneta stvari, strojnog učenja, virtualnih asistenata ili za proširenu i virtualnu stvarnost. 

Zato baš ovdje vidimo prostor za buduća ulaganja, kao i smjer u kojem očekujemo razvoj u narednih pet godina', rekla je Tatjana Peček,  poslovna konzultantica u Combisu.

Peček dodaje kako svjetski trendovi kao ključnu tehnologiju ističu poslovnu analitiku i napredne analize, a sličan trend pokazali su i rezultati Combisovog istraživanja. 

'Možemo zaključiti da je danas ključna multidisciplinarnost, povezivanje različitih konteksta, događaja, i promjena u novu cjelinu što dovodi do novih poslovnih modela i omogućava iskorak za kompanije.

Rezultati istraživanja pokazuju da i domaće tržište razmišlja u tom smjeru', ističe Peček.