big data rješenje

Hrvatsko rješenje u finalu europskog natjecanja

18.03.2017 u 09:01

Bionic
Reading

Regionalni sistemski integrator Combis ušao je s rješenjem Husky u finale natjecanja European IT & Software Excellence Awards 2017 u kategoriji Big Data, IoT or Analytics Solution of the Year

European IT & Software Excellence Awards nagrađuje najbolja cjelovita poslovna rješenja i izvrsnost usluge diljem cijele Europe. 

'Iznimno smo ponosni što smo s našim Big Data rješenjem Husky za bankarstvo u finalu ove cijenjene europske nagrade. Odluku žirija saznat ćemo 30. ožujka na dodjeli nagrada u Londonu i premda se nadamo da ćemo nagradu osvojiti, biti u ovako jakom finalu, u društvu svjetski priznatih kompanija jako nam puno znači', ističe Mario Vojvoda, član uprave Combisa i glavni direktor za razvoj aplikativnih i sistemskih rješenja.

Husky je Combisova Big Data platforma koja omogućava monetizaciju velike količine podataka. Rješenje je osmišljeno kako bi omogućilo poboljšanja poslovanja i prodajnih procesa, a sa svrhom unapređenja i rasta prodaje. 

Husky bankama pruža informacije o klijentima u realnom vremenu, kako bi detaljno mogli upoznati njihove potrebe i odgovoriti na njih, a u vrijeme njihova nastanka. Banke mogu kreirati ponudu koja njihovim klijentima u određenom trenutku treba.

'Potencijal Big Date je izniman jer se količina podataka koju kreiramo snažno povećava dok istodobno raste vrijednost upotrebe kvalitetnih podataka. Ako imate prave informacije u pravom trenutku, možete napraviti velik preokret u poslovanju. 

U procesu digitalne transformacije kompanije koriste različite mogućnosti koje su im na raspolaganju, a jedno od najpopularnijih zasigurno je Big Data analitika. Stoga sama činjenica da Combis ima svoje Big Data rješenje koje je prepoznato na europskoj razini za nas je veliko priznanje', ističe Vojvoda.

Dodaje kako je ova nominacija, uz nedavno osvojenu europsku nagradu za ComCloud, vjetar u leđa iskoraku Combisa na svjetskoj razini.  

Osim u financijskom sektoru, Husky je primjenjiv u industrijama poput telekomunikacija,  medicine, trgovine, turizma, proizvodnje, prometa, javnog transporta, državne uprave i brojnih drugih.