ASTROFOTOGRAFIJA

Prizor kakav se pamti: Astronaut snimio apsolutno očaravajuću snimku Zemlje

01.03.2023 u 14:08

Bionic
Reading

Ovakav prizor zbilja graniči s čarolijom. Neobičnu je scenu snimio astronaut Josh Cassada, nakon čega ju je podijelio na Twitteru

NASA-inom astronautu Joshu Cassadi trebale su samo dvije riječi da sažme veličanstveni portret Zemlje snimljen s Međunarodne svemirske postaje: 'Apsolutno nestvarno.' Snimljen prizor prikazuje Zemlju koja naizgled visi naglavce sa zelenom svjetlosnom predstavom aurore koja pleše duž ruba planeta.

Cassada je u utorak bez predugog opisa objavio sliku na Twitteru. Bijele točkice na planetu gradska su svjetla, dok kadrom dominira vrlo aktivna aurora. Sjajni objekti nalik na mačeve staničini su solarni paneli, opisuje Cnet.

Cassada je član misije SpaceX Crew-5 koja je na ISS stigla u listopadu prošle godine, a na Zemlju se vraćaju u ožujku. Slikovita zelena polarna svjetlost sugerira da bi slika mogla biti nedavna snimka Zemljine 'reakcije' na aktivnosti našeg Sunca. Izvanredan prikaz u nedjelju je navečer bio vidljiv čak do južne Engleske.

Privlačna zaprimila je pohvale ljubitelja svemira i NASA-inog astronauta koji je trenutno na Zemlji, Boba Hinesa. Hines je pohvalio sliku u odgovoru na Twitteru rekavši 'Vau, lijepa snimka!'.

ČUDA SVEMIRA

[FOTO] Zvijezda zbog koje smo tu: Jeste li znali za ove zanimljivosti o Suncu?

Pogledaj galeriju

Snimljena slika pridružuje se seriji prekrasnih snimaka Zemlje s ISS-a. Ona nam pripovjeda priču o veličini svemira, eteričnoj prirodi aurore i dosegu čovječanstva.