ISPLATILO SE

Prisila je upalila - Facebook Messenger ima pola milijarde korisnika

11.11.2014 u 14:42

Bionic
Reading

Messenger je dosegao pola milijarde korisnika nakon što nas je Facebook prisilio da ga počnemo koristiti. Od travnja se broj korisnika više nego udvostručio

Vijest je obznanio Facebookov direktor za razvoj proizvoda Peter Martinazzi na službenom blogu, dodavši kako će nastaviti nastojati dati korisnicima brže i bolje načine komuniciranja.

'Messenger je naša prva zasebna aplikacija, fokusirana - za razliku od drugih temeljnih Facebookovih aplikacija - na razmjenu poruka. Brza je poput SMS-a, ali je ekspresivnija od njega. Možete slati sličice i video, snimati selfije, brbljati s više korisnika odjednom i besplatno nazivati druge. Messenger nadograđujemo svaka dva tjedna, pa se nastavlja razvijati i poboljšavati', naveo je.


Rast ne čudi jer je korištenje Messengera postalo obvezno tijekom srpnja za korisnike operativnih sustava Android i iOS. Dosadašnja značajka za brbljanje uklonjenja je iz glavne Facebookove aplikacije.

Velikom broju korisnika tada nije dobro sjelo to što moraju imati dvije zasebne aplikacije za Facebook. Dobrom dijelu nas to ni dan-danas nije milo, ma što Mark Zuckerberg mislio o tome

Usprkos tome, pola milijarde korisnika Facebooka koristi i Messenger bar jednom mjesečno.

Izvor:Inquirer