PITALI GA SVAŠTA

'Nisam Facebookom ganjao cure', kaže Mark Zuckerberg

07.11.2014 u 15:20

Bionic
Reading

Suosnivač i šef Facebooka po prvi put je uživo odgovarao na pitanja iz Facebookovog sjedišta. Iako nije bilo puno škakljivih, ipak je progovorio koju o sebi, životu i poslovanju

Tako smo, recimo, mogli doznati što misli o Oskarom nagrađenom filmu Društvena mreža iz 2010. godine, koji prikazuje osnivanje i rane dane sada najpopularnije društvene mreže svijete.

'Puno su toga izmislili, puno toga što me povrijedilo', rekao je Zuckerberg. Pogodili su, našalio se, kako se odijevao. Što se samog filma tiče, potisnuo ga je i nastoji ne razmišljati o njemu.

Ustvrdio je kako sve do filma nije znao što je appletini (piće koje pije u filmu) te kako linija zapleta prema kojoj je odlučio napraviti Facebook kako bi privukao djevojke neistinita.


Istaknuo je kako je u to vrijeme bio sa svojom sadašnjom suprugom Priscillom Chan. 'Da sam Facebookom htio pronaći više djevojaka, to joj vjerojatno ne bi dobro sjelo i ne bi danas bili u braku', rekao je.

Doduše, Mashable podsjeća kako je u CNN-ovom videu iz 2005. jasno rekao kako je proveo protekli tjedan u vezi s djevojkom s kojom je prekinuo tjedan prije. Što vjerojatno objašnjava zašto Facebook ima opciju Komplicirano je za opis statusa veze.

Zašto nas je natjerao na preuzimanje Messengera kao zasebne aplikacije? Priznavši kako je to velik zahtjev, Zuckerberg je rekao kako ta aplikacija pruža bolje iskustvo jer je fokusirana isključivo na jednu funkciju - razmjenu poruka. Nama je i dalje beskrajno iritantna.


Na pitanje brine li ga to što Facebook više nije cool u dobu uspona tinejdžerskih mreža poput Snapchata Zuckerberg je odgovorio kako on nije cool osoba, nije to nikad ni pokušavao biti, a to nije ni svrha društvene mreže koju je stvorio. 'Facebook treba biti alat koristan milijardama ljudi', rekao je.

Zašto nosi istu sivu majcu svaki dan? Zato što radije razmišlja o Facebooku nego o tome što će obući, rekao je, u čemu slijedi način razmišljanja Stevea Jobsa i drugih.

Prilično je otvoreno rekao kako s glavnom izvršnom direktoricom Sheryl Sandberg ima odnos koji uključuje puno s*****. To je dio dobrog radnog okruženja, dodao je. Drago mu je što Sandberg vodi kompaniju jer to nakon nekog vremena postane zamorno.