SYMANTEC UPOZORAVA

Pripazite - hakeri su u lovu na bitkoine

21.07.2014 u 15:03

Bionic
Reading

Symantec je u lipnju zabilježio ukupno 438 ranjivosti - najmanje u proteklih 12 mjeseci. Najveći napad rezultirao otkrivanjem više od 1,3 milijuna korisničkih identiteta

Podaci su to iz izvješća Symantec Intelligence, u kojem je procijenjena razina sigurnosnih prijetnji na globalnoj razini u prošlom mjesecu.

Ukupan broj izloženih korisničkih identiteta djeluje malenim u usporedbi sa 145 milijuna ugroženih korisničkih identiteta tijekom jednog velikog napada u svibnju.

Međutim, dio toga napada odvijao se tijekom oba mjeseca, čime se broj ugroženih korisničkih identiteta u svibnju penje na 147 milijuna i čini ga drugim najgorim mjesecom u pogledu upada u sustave i curenja podataka u posljednjih 12 mjeseci.


Svakoga dana u lipnju primijećeno je prosječno 88 spear-phishing napada. Što se ove vrste napada tiče, to su razine kakve su primijećene ranije ove godine.

Relativno nova prijetnja poznata pod nazivom OSX.Stealbit.B bila je na vrhu Symantecove liste zloćudnih programa za OS X te je zaslužna za 25,7 posto prijetnji na OS X-u. Ova konkretna prijetnja traži specifičnu vrstu softvera vezanog uz trgovanje i pohranjivanje bitkoina te pokušava modificirati ove programe s ciljem krađe te digitalne valute.

Tijekom lipnja nije bilo uočenih i prijavljenih ranjivosti nultog dana.