online prevare

Privredna banka poslala važno upozorenje: To su lažne poruke, nikako ih ne otvarajte

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 29.11.2022 15:02
  • Objavljeno 29.11.2022 u 14:51
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Šuvar

Privredna banka Zagreb objavila je upozorenje korisnicima nakon što su primijetili da se hrvatskim internetskim prostorom šire lažne poruke e-pošte, a koje fingiraju da su stigle sa službenih kanala banke

Predstavnici Privredne banke Zagreb na svom službenom profilu na Facebooku klijente su obavijestili da se šire internetskim prostorom lažne e-mail poruke banke. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

'Skrećemo pozornost da se pojavila nekolicina slučajeva lažnih e-mail poruka koje na prvi pogled izgledaju kao da ih je poslala Privredna banka Zagreb d.d..

Lažne poruke dolaze od pošiljatelja „Privredna banka Zagreb <support@hrvatska-services.com>", za subject/predmet/naziv imaju: „Važna obavijest: Vaša PBZ Business sesija je potekla“, a sadrže poveznicu unutar maila koja vodi na stranicu koja NIJE povezana sa Privrednom bankom Zagreb.

Naglašavamo da takve e-mail poruke nije poslala Privredna banka Zagreb d.d. i da se radi o prijevarnim porukama te vas molimo da ni u kojem slučaju ne otvarate poveznicu sadržanu u takvoj poruci i e-mail obavezno obrišite. Dodatno, napominjemo da klijenti ni u kojem slučaju ne upisuju svoje osobne te ostale osjetljive podatke (podaci o broju kartice, CVV i sl.) u polja za upis na stranicama do kojih su došli putem poveznica iz sumnjivih mailova'.